Какво ще се случи с тялото ви, ако вместо захар хапвате това

Сигурно ситуацията ви е позната – красив щанд в магазина с шоколади, барчета и вафли, на които с големи букви пише „без захар“. Купувате смело, отхапвате и оставате очаровани – вкусът е точно като на вредните сладкиши, които всички обичаме.

Възможно ли е да постигнем същите сладост и удовлетворение, но без да вредим на здравето си?

Краткият отговор е, че всичко, с което прекаляваме, е вредно. А добрата новина е, че повечето подсладители, приемани в нормални количества, все пак са за предпочитане пред бялата захар, която плаши всички (особено хората, които се опитват да отслабнат). И все пак през последните години всякакви продукти попадат в категорията „био“ и „без захар“, което няма как да не ни накара да се усъмним в това доколко са безвредни.

В галерията събрахме информация за 8 алтернативи на захарта, чиито имена ще прочетете на етикетите на различни десерти и напитки в магазина. Някои от тях съществуват от векове, други са открити наскоро и няма достатъчно изследвания за ефекта им.

Ето и какво е добре да знаете за тях, преди да ги направите част от менюто си:

Как се отразяват на тялото ни заместителите на захарта

Внимание! Това съдържание предоставя само обща информация. То по никакъв начин не замества квалифицираното медицинско мнение. Винаги се консултирайте със специалист или с вашия лекар за повече информация.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти