Шоколадов мус за вегани

Шоколадов мус за вегани

Шоколадов мус за вегани
Снимка: Vkusnoteka.bg
3 от общо 2 гласа

Необходими продукти за 2 бр.:

300 мл. вода от 200 г. суров нахут
200 г натурален шоколад
5 с.л. пудра захар

за украса:
натрошени орехи
зърна нар
1 смокиня

Начин на приготвяне:

Накиснете нахута за една нощ и излейте водата. Залейте го с обилно количество вода и го сварете за час и половина. Можете да ползвате и тенджера под налягане.

Извадете зърната с решетъчна лъжица и върнете водата на котлона да поври още 15-тина минути. Не махайте пяната. Охладете я напълно. Необходими са ви 300 мл. от нея.Стопете на водна баня, на тих огън шоколада. Охладете го напълно.

Прецедете студената вода от нахута и я разбийте, с помощта на миксер до меки връхчета. Добавете пудрата захар и разбийте отново. Може да отнеме около 10-15 минути. Внимателно добавете "белтъците" към стопения шоколад и бъркайте с шпатула.

Сместа ще ги поеме и ще се втечни леко. Налейте шоколада в чашки и го охладете за няколко часа, за да стегне. Украсете със ситно смлени орехи, зрънца нар и резен смокиня.

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Други рецепти:

Веган бургер с нахут

Веган тарта

Веган торта за чиста съвест

Диетичен шоколадов десерт

Веган овесени курабийки

Бързи и здравословни веган трюфели

Веган кокосови бонбони

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти