Веган тарта

Ще се хареса на всеки вкус!

Веган тарта
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

В края на юли нашите приятели от Gourmet Publishing отвориха широко вратите на новия си офис, за да посрещнат гости и да ги нагостят с невероятни гозби.

Шеф-готачът на menumag.bg и списание „Меню“ Ивелина Иванова направи демонстрацията на приготвянето на различни невероятни ястия, като едно от тях бе и веган тарта

Скоро предстои да излезе третата книга от тази поредица – „50 постни рецепти”, в която ще можете да откриете редица лесни и вкусни рецепти на шеф Иванова, а сега ви предоставяме в аванс тази за вкусния вегански тарт. 

Първо е добре да се каже, че соевото сирене тофу вече е завзело веган позициите в българските кухни, но винаги може да поднесе вкусни изненади като тази ароматна тарта. В нея ролята на яйцата се изпълнява от смлените ленени семена.

Необходими продукти за 4 порции:

10 филии мек пълнозърнест хляб
100 мл зехтин
2 с. л. ленено семе
100 мл вряща вода
3 с. л. маслинена паста
300 г тофу
2 с. л. босилек, нарязан на ситно
1 скилидка чесън
1 с. л. лимонов сок
½ ч. ч. запечени орехи
2 големи домата или 5-6 чери доматчета, нарязани на кръгчета

Начин на приготвяне:

1. Изрязват се корите на хляба и всяка филия се разточва от двете страни, за да се изтъни. Намазват се с четка с малко зехтин от двете страни и се подреждат, като леко се застъпват, по дъното на форма за кекс. Отгоре се намазва маслинената паста

2. Лененото семе се счуква или се смила и се залива с врящата вода. Оставя се да постои 5 мин.

3. Тофуто се пасира заедно с босилека, чесъна, 4 с. л. зехтин, лимоновия сок и накиснатото ленено семе. Добавят се орехите. Подправя се със сол и смлян черен пипер на вкус. Сипва се върху маслинената паста. Отгоре се подреждат доматите, посоляват се и се поръсват с малко зехтин. Запича се 20 мин. във фурна, загрята на 200° С или докато леко се зачерви.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти