Пълнени патладжани

Безмесно основно

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 3 патладжана
  • 1 глава лук
  • 2-3 стръка пресен риган
  • 100 г микс от ядки по избор
  • 50 г синьо сирене
  • 50 г моцарела
  • 50 г скаморца
  • 30 г пармезан
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 с. л. олио

Начин на приготвяне:

Измийте патладжаните и отрежете капачета по дължината им. Отрежете ги леко и от долната страна, за да седят стабилно. Издълбайте ги внимателно с малка лъжичка. Посолете ги отвътре и ако е необходимо, ги оставете да престоят 15 минути, за да се отцеди горчивата вода, след това ги изплакнете със студена вода и ги подсушете с кухненска салфетка.

Изпечете издълбаните патладжани в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15-20 минути, докато омекнат.

Нарежете лука на полумесеци и заедно с вътрешността на патладжаните го задушете в олиото. Посолете, подправете с листенца риган и черен пипер.

Нарежете ядките на едро, а  сиренето – на кубчета. Смесете ядките със задушения лук и след като плънката леко се охлади, добавете и сирената. Напълнете патладжаните със сместа и ги запечете за 5-10 минути в силно сгорещена фурна.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти