Постна гозба с маслини и праз

Подходяща за Бъдни вечер

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

300 гр. праз
150 гр. маслини „Каламата“ (без костилки)
50 гр. бисерен ориз
30 гр. сушени домати (в зехтин, от буркан)
600 мл зелев сок
30 мл олио
1 с. л. червен пипер
1 ч .л. сух джоджен

Начин на приготвяне:

Празът се почиства и се нарязва.

Слага се в тенджера, залива се с олиото и 50–100 мл вода и се задушава под капак, докато омекне.

Поръсват се червеният пипер и джодженът, налива се и зелевият сок.

След като заври, се сипва оризът. Наливат се и 400 мл вода. Чорбата се готви, докато оризът омекне.

Добавят се нарязаните на шайби маслини и наситнените домати.

След 5–10 минути се дърпа от огъня и се сервира.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Сходни рецепти:

Рулца от ... патладжан
Канапе от патладжани с домати
Лозови сарми с канела и стафиди
Сарми с праз лук и гъби
Зелеви сарми с млечен сос

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти