Селска баница с кайма

Едно парче от нея няма да ви е достатъчно

4 от общо 8 гласа
80 мин.
Необходими продукти

кори за баница - 1 пакет

кайма смес - 600 гр 

яйца - 1 бр.

зелен лук - 1 връзка 

пресен чесън - 1 стрък

лук - 1 глава

моркови - 2 броя 

магданоз - 1/2 връзки

олио - 50 мл

масло - 80 гр 

прясно мляко - 50 мл 

сол на вкус

сминдух на вкус

черен пипер на вкус

чубрица на вкус

С тази селска баница с кайма от Mate Kitchen ще изкушите дори и заклетите традиционалисти на тема баница. Тя е хрупкава, сочна, ароматна и неустоима. Убедени сме, че едно парче от нея няма да ви е достатъчно. Освен това знаем, че ще ви хареса и защото се приготвя лесно. На практика имате повече за рязане, отколкото за готвене. След като си направите плънката, отваряте пакет кори за баница и нататък действате по добре познатия начин.

Откровеността изисква от нас да споделим, че можете да постигнете по-автентичен селски вкус, ако си омесите тестото за баница сами. За него ви трябват: 600 г брашно, 3 яйца, 150 мл прясно мляко, 1 пакетче суха мая, 1 ч. л. сол и 1 ч. л. захар. След като го замесите, го оставете да втаса. Щом удвои обема си, го разделете на 10 еднакви по големина топчета. Вземете едно топче, разточете го на малка кора с големината на чиния и го намажете с масло. Повторете с още едно и го поставете върху първото. Трябва да се получат общо 5 двойки. Всяко от тях разточете на тънка кора, разпределете част от плънката и навийте на не много стегнато руло. Завийте на охлюв и го сложете в тавата. Ако разполагате с време и желание за готвене, може да опитате и този вариант за баница с кайма. Става мека и пухкава.

Единствено правилният начин за поднасяне на селската баница с кайма е с кисело мляко. Изкушаващо е да си я хапнете за закуска, но ако трябва да сме откровени, в тази конфигурация тя е подходяща за обяд или за вечеря. Особено ако е току-що извадена от фурната и дими апетитно. Дори може да си хапнете нещо люто с нея.

Начин на приготвяне:

1. Почистете лука и чесъна и ги нарежете на дребно. Обелете моркова и главата стар лук и тях също нарежете на дребно. Накълцайте и магданоза.

2. Загрейте олиото в тенджера и първо задушете стария лук и морковите. След като омекнат, добавете каймата и я задушете докато стане на трохи. Подправете със сол, черен пипер, сминдух и чубрица и разбъркайте добре. Накрая добавете зеления лук и чесън и магданоза.

3. Оставете каймата да изстине, а през това време разтопете маслото.

4. За да наредите баницата, вземете две кори, намажете ги с масло, сложете ги една върх друга и разпределете върху тях от каймата. Навийте на руло, след това на охлюв и го сложете в намазнена тава. Продължете по този начин до изчерпване на продуктите.

5. Разбийте яйцето и прясното мляко и намажете обилно баницата с тази смес.

6. Печете баницата с кайма на 200 градуса около 40 минути или докато придобие апетитен червен загар.

Внимание: Съдържа яйца, кори за баница, масло и прясно мляко, които могат да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти