Прясна паста с пилешки дробчета

Вкусна идея за обяд

2.75 от общо 4 гласа
30 мин.
Необходими продукти

500 г прясна паста (папардели)
300 г пилешки дробчета
125 г краве масло
200 мл прясно мляко
100 мл десертно вино (порто)
2 домата
1–2 глави лук шалот
1 скилидка чесън
1/2 връзка див лук
2 стръка мащерка
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Пилешките дробчета се накисват в млякото поне за час. Отцеждат се и се подсушават много добре. 

Лукът и чесънът се наситняват и се пускат в сгорещеното олио. 

Прибавят се подсушените дробчета, пържат се за около 2 минути. Обръщат се и се поръсва накълцаната мащерка. Запържват се за още 2–3 минути. 

Налива се виното. Овкусява се със сол и черен пипер. След 1–2 минути се прибавя маслото и се пасира. 

Пастата се сварява в подсолена вода. Трябва да е ал денте. След това се разбърква с дробчетата в тигана. 

Прибавят се и нарязаните на кубчета домати и накълцаният див лук. Налива се малко от водата, в която е варена пастата. 

Поднася се с още кубчета домати и нарязан див лук.

Прочетете още по темата:

Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти