Плоски хлебчета с билки

Домашна вкусотия

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 500 г брашно
  • 200 г кисело мляко
  • 1 1/2 ч. л. сол
  • 1 ч. л. захар
  • 3 ч.л. суха мая
  • 50 мл студено пресован зехтин
  • За плънката:
  • 150 г краве масло със стайна температура
  • 1/2 с.л. самардала
  • 1 връзка магданоз
  • 1 ч.л. сух риган
  • 2 стръка девесил
  • 1/2 ч. л. кимион на зърна
  • 1 с.л. микс от провансалски подправки

Начин на приготвяне:

Разтворете маята заедно със захарта в 100 мл топла водата. Брашното и солта изсипете в купа, добавете киселото мляко, зехтина и разтворената мая.

Разбъркайте и замесете гладко и еластично тесто върху набрашнен плот. Сложете го в намазнена купа, намажете с мазнина, покрийте с фолио и оставете да втаса. След това разделете тестото на 8 топки и пак го оставете ги за още 15 минути.

Запечете в сух тиган кимиона. Стрийте го в хаванче и го разбъркайте с ригана, самардалата, микса от провансалски подправки, маслото и предварително нарязаните на ситно девесил и магданоз.

Разточете всяка топка на тънка кора. Намажете с ароматното масло, навийте на руло, а след завийте това като охлюв и разточете питка с диаметър 24 см.

Запечете от двете страни в тиган, намазан със зехтин.

В микса от провансалски подправки има розмарин, мащерка, чубрица, босилек и естрагон.

Още рецепти за домашен хляб:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти