Мариновани манатарки

Лесна и бърза рецепта

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

пресни манатарки

1 ч.ч. бял винен оцет

3 ч.ч. вода

1 пресен дафинов лист

парчеенце цвете от индийско орехче

сол

зърна черен пипер

лук шалот

Начин на приготвяне:

1. Почистете гъбите със суха четка. Отрежете най-долната част на пънчетата. Нарежете гъбите на едро.

2. Бланширайте гъбите в тенджера с вряща вода за 1 минута. Извадете ги и ги изцедете добре.

3. В тенджера сипете вода, оцет, сол, зърна черен пипер, дафинов лист, обелени глави лук шалот, парче от цвете от индийско орехче. Оставете сместа да заври.

4. Подредете бланшираните манатарки в малки предварително стерилизирани буркани. Залейте с горещата смес от вода и оцет, като добавите и по малко от всички подправки, включително и 1 глава лук шалот. Поставете мрежичка и затворете буркана.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти