Супа от печена тиква

Идеална за дъждовното време

1 от общо 1 гласа
Необходими продукти
  • 1200 г тиква цигулка
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 50 мл зехтин
  • 50 г краве масло
  • 1 литър зеленчуков бульон
  • сол и черен пипер на вкус
  • За гарниране:
  • 80 мл зехтин
  • 1 ч.л. едър лют червен пипер
  • 1 ч.л. едро смлян лют червен пипер
  • 150 мл течна животинска сметана
  • 2 стръка босилек
  • 2 щипки прясно смляно индийско орехче
  • сол
  • 200 г бабек или суджук

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 190 градуса (с вентилатор). Разрежете тиквата на две, без да я белите и я почистете от семките и меката вътрешност. Сложете двете половини в тава, заедно с целите скилидки чесън и цялата глава лук. Полейте тиквата със зехтин и я посолете. Изпечете в загрятата фурна за около 50 минути.

Почистете изпечената тиква от кората, а чесъна и лука от люспите. Сложете ги в тенджера заедно с бульона, маслото, сол и черен пипер на вкус. Гответе на слаб огън 30 минути. След това пасирайте и по желание прецедете супата.

Загрейте зехтина за гарниране и го налейте върху поставените в купа два вида лют пипер, оставете така за около 15 минути. Разбийте сметаната, за да стане пухкава, след това я овкусете със сол, индийско орехче и с нарязани на ситно листа босилек.

Нарежете колбаса на тънки филийки и го запечете на сух тиган, за да стане златист и апетитен. Отцедете го върху кухненска хартия.

Гарнирайте всяка порция супа с парченца колбас, лют зехтин и сметана.

Съвет: Останалия лют зехтин съхранявайте в затворен съд и използвайте за други ястия.

Киш с риба тон, праз и тиква

Разядка с тиква за 20 минути

Постна питка с тиква

Кекс от тиква

Паста с тиква

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти