Класическа пилешка супа

Класическа пилешка супа

Класическа пилешка супа
Снимка: Списание "Меню"
2.57 от общо 7 гласа

Каквото и да е времето навън, вкусната пилешка супа непрекъснато е навреме и на място, в болни и здрави дни, за обяд и вечеря, а защо не и за закуска.

Необходими продукти за 8 порции:

за бульона:
1 пилешки фенер
2 пилешки бутчета
1 резен целина, нарязана на кубчета
1 морков, нарязан на кубчета
1 праз, нарязан на кръгчета
1 глава лук, ситно нарязана
2 клончета чубрица
1 дафинов лист
1 лист пресен девесил
5-6 зърна черен пипер

за супата:
1 шепа фиде
1 ч. л. натрошена чубрица
1 яйце
1 с. л. брашно
250 мл кисело мляко
 сол на вкус

Начин на приготвяне:

Всички съставки за бульона се сваряват в 3 л студена вода за 80 мин. Месото се обезкостява и се връща в бульона при зеленчуците. Щом отново заври, се добавя фидето. Сварява се за 5-6 мин. Прибавя се чубрицата.

Яйцето се разбърква с брашното и млякото. Слага се да заври при непрекъснато разбъркване. Щом се сгъсти, се сипва черпак от бульона. Разбърква се и се добавя към останалата вряща супа. След 2-3 мин. на тих огън супата се отстранява от огъня.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Гореща супа за душата

Пет рецепти за супа с паста

Супа топчета в три стъпки

Пилешка супа по селски

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти