Кюфтенца с прошуто, рикота и бадеми

Хрупкави и неустоими

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

80 г пармезан

40 г прошуто

100 г филирани бадеми

400 г рикота

100 г брашно с набухвател

1 ч.л. бакпулвер

2 яйца

сол и черен пипер

1 литър олио за пържене

100 г конфитюр по избор

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете яйцата и рикотата и разбъркайте. Добавете няразаното на много ситно прошуто и разбъркайте отново. Добавете фино настъргания пармезан, както и брашното и бакпулвера. Разбъркайте.

2. Нарежете или смелете едро филираните бадеми и ги разстелете в тавичка.

3. С помощта на две лъжици оформете продълговати кюфтенца. Оваляйте всяко добре в бадемите.

4. Загрейте олиото в дълбок съд до 180 градуса. Пържете кюфтенцата по 2-3 минути о т всяка страна. Поставяйте и обръщайте кюфтенцата с помощта на решетеста лъжица. Извадете кюфтенцата върху кухненска хартия.

5. Прехвърлете кюфтенцата с прошуто, рикота и бадеми в голяма чиния и ги поръсете с малко настърган пармезан.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти