Свински черен дроб с гъби

Ще ви се услади най-вече в студените дни

5 от общо 1 гласа
65 мин.
Необходими продукти

свински черен дроб - 1 кг

гъби - 350 гр

маслини - 200 гр

олио - 150 мл

брашно - 2 с.л.

лимони - 1 бр.

телешки бульон - 1/2 л

индийско орехче - 1 щипка

сол на вкус

черен пипер на вкус

Крехък свински черен дроб с гъби и маслини, с вкусен сос и лек дъх на индийско орехче е чудна гозба както за люта зима, така и за хладна пролет или настъпваща есен – все ще ви се услади, особено ако я поднесете с хубаво червено вино, гарантират от Mate Kitchen.

Свинският черен дроб с гъби е ястие със само три основни продукта – дроб, гъби, маслини. Няма лук или чушки, които да ви напомнят за яхния. Готви се в телешки бульон, което придава характерен вкус. Ако нямате бульон от кости, можете като компромис да ползвате кубче, но наистина само в краен случай. Маслините са черни, защото имат по-плътен и наситен вкус. Зелените киселеят и може да не ви допаднат тук, съветват кулинарите от Mate Kitchen.

Лимоновият сок е интересният финал в тази рецепта за свински черен дроб с гъби. Той носи свежест и балансира добре по-тежкия вкус на дроба. Нямаме навик да ги събираме в една чиния дори и лимонът да е само за украса, но те са добра комбинация. Ще ви хареса да поръсите с лимонов сок пържен черен дроб например.

Тъй като ястието има вкусен, но по-рядък сос, е добра идея да го поднесете върху картофено пюре или с качамак. Трябва да има нещо, което да попие соса, така че да не го похабите. Разбира се, топенето с мек хляб винаги е вариант - имате избор с тази рецепта от Mate Kitchen.

Начин на приготвяне:

1. Измийте и нарежете черния дроб на филийки.

2. Сложете брашното в чиния и го подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре и оваляйте всички парчета черен дроб.

3. Загрейте олиото и изпържете дроба до златист загар. Извадете го и в същата мазнина запържете за 4-5 минути обелените и нарязани на едро гъби.

4. Върнете дроба при гъбите и ги гответе заедно за 7-8 минути. Налейте телешкия бульон и задушавайте ястието за 15 минути.

5. Накрая прибавете маслините, овкусете с индийското орехче, сол, черен пипер и лимонов сок. Разбъркайте добре, отдръпнете от котлона и сервирайте с гарнитура по желание.

Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти