Бързи рецепти: Свински котлети в портокалов сос

Готово за 40 минути

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

4 дебели свински котлета (еднакви по големина)
1 глава лук
1 домат
1 портокал
60 мл зехтин
1/4 ч. л. лимонов пипер
сол на вкусза гарнитурата:
400 г зелен фасул (замразен)
50 г краве масло
2 скилидки чесън
1 с. л. ретро горчица
сол на вкус 

Начин на приготвяне:

Котлетите се овкусяват с лимоновия пипер и сол на вкус. 

Пържат се в сгорещения зехтин от двете страни – до златисто. 

Лукът се реже на полумесеци, а доматът – на кубчета. 

Кората на портокала се настъргва, плодът се изтисква. 

В мазнината, в която са пържени пържолите, се запържва лукът. Щом омекне, се добавят доматът, портокаловата кора и портокаловият сок. 

Посолява се и след 1–2 минути котлетите се връщат в соса. Готвят се още 3–4 минути и се дърпат от огъня. 

Зеленият фасул се сварява в подсолена вода и се отцежда. 

Запържва се в маслото, добавя се нарязаният наситно чесън, посолява се и се овкусява с горчицата. 

Котлетите се поднасят с гарнитурата от зелен фасул.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Агнешко филе с бадемова коричка

Агнешко печено с дроб сарма

Задушено лимоново агнешко

Агнешка мусака с коприва и картофи

Агнешки котлети с джоджен и лимон

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти