Задушено лимоново агнешко

Интересна рецепта за ароматно агнешко

Задушено лимоново агнешко
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Днес постът е особено строг, но ви споделяме тази рецепта, ако решите да я изпълните през идните празнични дни. 

Необходими продукти за 4 порции:

1 кг агнешко месо, нарязано на парчета
500 г дребни лукчета, обелени
500 мл бяло вино
½ лимон
2 с. л. зехтин
½ връзка пресен джоджен или 1 ч. л. сушен
сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Виното се слага да поври за 1 минута на силен огън, докато се изпари алкохолът и остане наполовина.

2. В чугунен или глинен съд се смесват месото, лукчетата, виното, сокът и фино настърганата жълта част от кората на лимона, джодженът, сол и пипер на вкус и 2 с. л. зехтин или олио.

3. Ястието се затваря с капак и се пече във фурната на 150° С около 2 часа или докато месото омекне.

4. Отваря се и ако е останал сос, се запича още 20 - 30 мин. на 200° С, докато месото се зачерви и сосът се сгъсти.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти