Агнешки котлети с джоджен и лимон

За неделната трапеза

Агнешки котлети с джоджен и лимон
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
2 средни лимони
1 чаша пресни листа джоджен, плътно натъпкана
2 супени лъжици ситно нарязан чесън
сол
прясно смлян черен пипер
1/2 чаена чаша зехтин екстра взрджин
3 цели парчета агнешки котлети с по 8 котлета всяко

Начин на приготвяне:
Настържете на ситно кората на лимоните. Изцедете 3 супени лъжици сок. Смесете настърганата кора, джоджена, 2 чаени лъжици сол, 1 чаена лъжичка черен пипер в кухненски комбайн и пасирайте, като добавяте зехтина на части.

Отделете 1/4 чаена чаша и поставете в хладилник. Подгответе котлетите по следния начин:

*С ножа направете разрези между всяко ребро. Като започвате от нивото на прореза, между ребрата направете разрез на мембраната върху всяко ребро.

*Поставете палците си откъм страната на ребрата и пръстите откъм месестата част. Дръпнете месото така, че да го отделите от ребрата.

*Отделете отряаното парче месо от ребрата (би трябвало да се отдели само, но ако е необхоодимо помогнете си с ножа). Ако по костите има остатъци от месо и мембрана - остържете я с ножа.

*Отделете горния слой от месото, върху котлетите (така, че да остане само най-горния слой от мазнина, покриващ чистото месо). Всички отделени остатъци запазете за други цели.

Надупчете с вилица по месото, за да се маринова равномерно. Направете леки разрези на мазнината на кръст. Наредете парчетата в тавичка и намажете от всички страни с маринатата. Покрийте съда и поставете за 8 до 24 часа в хладилник.

Загрейте фурната до 220 градуса. Наредете парчетата котлети на един слой в подходящ съд за печене. Намажете всяко парче с по една супена лъжица от запазената марината. Печете около 15 минути и след това намажете пак с част от запазената марината. Печете още около 15 - 20 минути.

Оставете месото да почине около 5 минути преди да нарежете на котлети. Поднесете поръсено с малко от запазената марината.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти