Агнешко филе с бадемова коричка

Агнешко филе с бадемова коричка

Агнешко филе с бадемова коричка
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Комбинацията от месо и ядки е изключително ефектна и сполучлива. В случая става въпрос за агнешко и бадеми, придружени с богат сос от зеленчуци, които придават на ястието приятна пролетна свежест.

Необходими продукти за 4 порции

800 г агнешко филе
1 ч. л. мащерка или чубрица
½ ч. ч. нарязани на ситно бадеми
4 филии хляб без брашно
125 г масло
1 скилидка чесън
1 с. л. мед

За соса:

1 морков, нарязан на кръгчета
1 резен целина, нарязан на кубчета
½ глава лук, нарязан на ситно
1 малък домат, обелен и нарязан на ситно
50 мл червено вино
400 мл агнешки или пилешки бульон
1 картоф
1 с. л. масло

Начин на приготвяне:

1. Бадемите се запичат в тиган, докато леко порозовеят. Средата на хляба се натрошава.

2. В 100 г от маслото се прибавят мащерката, хлебните трохи, пресованият чесън и бадемите.

3. В останалото масло филетата се запържват на силен огън около 5 мин.

4. Запържените агнешки филета се намазват с мед и се покриват с бадемовата смес. Запичат се за 15 мин., докато кората порозовее.

5. През това време се приготвя сосът. В маслото се запържват леко морковът, целината и лукът. Прибавят се доматът, виното и бульонът. Всичко се вари, докато сосът изври наполовина. Картофът се настъргва на ренде и се прибавя.

Сосът отново се слага да ври 5 мин. на слаб огън. Когато е готов, се пасира и се подправя с черен пипер и сол, ако има нужда. Накрая се пуска бучица масло да ароматизира соса.

6. Готовите филета се нарязват на порции и се сервират със соса.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти