Агнешко печено с дроб сарма

Още една чудна рецепта с агнешко

Агнешко печено с дроб сарма
Снимка: netinfo
1.33 от общо 3 гласа

Ето още една рецепта за виртуалната ви колекция за Великден. Възползвайте се от нея и празнувайте вкусно!

Необходими продукти за 4 порции:

1 кг агнешко месо, нарязано на порции
1 ч. л. червен пипер
100 г масло
2 моркова, нарязани на кубчета
1 ч. л. черен пипер на зърна
6 скилидки чесън, необелени
1 ч. ч. арпаджик, необелен
1 връзка джоджен, нарязана на ситно

За дроб сармата:

1 кг агнешки дреболии
4 с. л. олио
2 глави лук, нарязани на ситно
2  моркова, нарязани на ситно
300 г гъби, нарязани на ситно
1 връзка магданоз, нарязан на ситно
1 връзка  девесил, нарязан на ситно
2 ч. ч. ориз
2 ч. ч. гореща вода или бульон
10 зърна черен пипер
1 ч. ч. бяло вино

Начин на приготвяне

1. Всяко парче месо се посолява, поръсва се с червен пипер и се намазва с масло. Месото се слага в тава. Прибавят се морковите, чесънът, лукчетата, черният пипер и джодженът. Посоляват се. Тавата се завива с фолио и се слага на 160° С за 2,5 часа.

2. Дреболиите се измиват, кипват се, сменя им се водата и отново се кипват. Варят се 30 мин. Изваждат се, изцеждат се и се нарязват на ситно.

3. В загрятото олио се слагат лукът, гъбите и морковите. Прибавят се оризът, магданозът и девесилът. Добавят се дреболиите. Слагат се черният пипер, виното и водата. Всичко се подправя със сол и се слага да се пече в умерена фурна за 30 мин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти