Богато основно - свинско паприкаш

Подобрена бабина рецепта

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

600 г свински гърди (без кост)
600 г пасирани домати (от консерва)
150 г заквасена сметана
100 г краве масло
1 пакет папардели (400 г)
1 буркан печени червени чушки (без оцет)
1 глава лук
1 с. л. сладък червен пипер
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поднасяне

Начин на приготвяне:

Месото се реже на кубчета, овкусява се със сол и черен пипер и се пържи в около 40 г от маслото – до златисто. 

Залива се с 500 мл вода и се задушава под капак, докато омекне. 

Лукът се нарязва на полумесеци и се пържи в около 40 г масло. 

Прибавят се чушките, нарязани на ивички, наливат се доматите, поръсва се с червения пипер. 

Овкусява се със сол и черен пипер и се готви около 15 минути. 

Сосът се налива към месото и ако има нужда, се долива малко вода. Готви се 30 минути на слаб огън. 

Пастата се сварява в подсолена вода, отцежда се и се овкусява с останалото масло. 

В дълбоки чинии се слага от пастата, залива се с месото и соса, гарнира се със сметаната и се поръсва се магданоз. 

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още по темата:

Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста?

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти