Кокосово реване

Свежо и сочно

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
400 г краве масло (със стайна температура)
300 г захар
150 г кокосови стърготини
130 г брашно
4 яйца
1 ч. л. бакпулвер
кората от 2 портокала

за сиропа:
200 г захар
сокът от 1/2 лимон

Начин на приготвяне:

Маслото се разбива със захарта, докато сместа побелее. Добавят се жълтъците и отново се разбива.

Белтъците се разбиват на сняг.

Брашното се смесва с кокосовите стърготини и бакпулвера. Сухите съставки и белтъците се прибавят на няколко пъти към маслената смес, като се бърка внимателно.

Слага се и настърганата портокалова кора и отново се разбърква внимателно. Тестото се прехвърля във форма за печене с подвижно дъно с диаметър 26 см, застлана с пергаментова хартия.

Пече се 40–50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Оставя се да се охлади.

Захарта, лимоновият сок и 300 мл вода се смесват в касерола и на умерен огън се вари рядък захарен сироп.

Докато е още топъл, се излива върху блата.

Реването се оставя да престои за 1 нощ, за да се сиропира добре, нарязва се и се поднася. 

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Кекс с тахан, сусам и мляко
Двойношоколадов кекс с цял портокал
Бърз кекс с кисело мляко
Ароматен кекс с индийско орехче
Шоколадов кекс с банани

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти