Домашни понички с кисело мляко

Идеална рецепта за края на седмицата

2 от общо 1 гласа
40 мин.
Необходими продукти

жълтък - 3 бр.

белтък - 2 бр.

захар - 1 ч.ч.

брашно - 3.5 чаени чаши

кисело мляко - 3/4 ч.ч.

олио - 100 мл

бакпулвер - 2 ч.л.

сол - 1/2 ч.л.

сода бикарбонат - 1/2 ч.л.

масло - 50 гр

индийско орехче - 1/2 ч.л.

Домашните понички винаги са добра идея, когато искате да зарадвате по вкусен начин любимите си хора. С тази бърза рецепта с кисело мляко от Mate Kitchen за набухвател се използват сода бикарбонат и бакпулвер, не се налага тестото да втасва и вашите понички ще са готови за по-малко от час.

Те се правят изключително лесно, а с тях ще се справи и начинаещият кулинар, който е изгладнял за нещо сладко и тестено. Единственият съвет, който дават от Mate Kitchen, е да ги пържите в повече и добре загрято олио - то ги подхваща веднага и не поемат много мазнина. Въпреки това ги вадете върху кухненска хартия. Когато прецените, че се е напоила, смете листа с нов. Така, когато отхапете, поничката ще е хрупкава отвън и пухкава отвътре. Онова мазно и тежко усещане обаче няма да го има.

Ако предпочитате, може да изпържите поничките цели, без дупка. След като се отцедят много добре от мазнината върху няколко листа кухненска хартия, ги напълнете с плодово сладко по ваш вкус или с течен шоколад. С шприц ще стане най-лесно, но може и просто да ги разрежете през средата и да ги напълните с лъжичка. Накрая поръсете готовите понички щедро с пудра захар или ги потопете в глазура.

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното с бакпулвера, солта и захарта и разбъркайте.

2. Разбъркайте жълтъците, белтъците, смесеното със содата кисело мляко и разтопеното масло. Смесете със сухите съставки, овкусете с индийското орехче и бъркайте докато се получи лепкаво тесто.

3. Набрашнете обилно плота, върху който ще се разточва тестото. Разточете го с дебелина около 0,5 см. С помощта на по-голяма чаша орежете кръгчета и с малка чашка направете отвор в центъра им.

4. Получените пръстени изпържете в много мазнина за около 50 секунди. Когато поничката изплува, я обърнете. Извадете и оставете да се отцедят върху салфетка. По желание поръсете готовите понички със смес от пудра захар и канела или ги потопете наполовина в глазура.

Внимание: Съдържа жълтък, белтък, брашно, кисело мляко и масло, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти