Агнешки пържоли с балсамов оцет

Обяд за двама

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 4 агнешки пържоли
  • 2 стръка пресен розмарин
  • 0.5 ч.л. сушен розмарин
  • 0.25 ч.л. сушен босилек
  • 3 стръка прясна мащерка
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. масло
  • 0.5 връзка сибирски лук
  • 50 мл балсамов оцет
  • 130 мл пилешки бульон
  • 1 глава лук
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете пресните розмарин и мащерка на ситно. Нарежете и дивия лук. В купа смесете сухите розмарин и босилек заедно с пресните мащерка и розмарин. Добавете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Оваляйте пържолите в подправките, от двете страни и ги оставете да престоят в маринатата 15 минути.

В тиган разтопете маслото и добавете 1 с.л. зехтин. Загрейте на средна температура и изпържете пържолите за по 3 минути от всяка страна. Извадете пържолите и ги увийте в алуминиево фолио или кухненска кърпа, за да се запазят топли.

В друг тиган сипете 1 с.л. зехтин и запържете нарязания на тънки полумесеци лук за 2-3 минути. Добавете соса и остатъците от агнешките пържоли при лука. Добавете пилешкия бульон и балсамовия оцет и оставете соса да къкри 2-3 минути, докато се сгъсти.

Сервирайте по две агнешки пържоли на човек. Полейте със сос.

Рецепти с агнешко:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти