Проверете готовността си да правите и приемате чудеса

Проверете готовността си да правите и приемате чудеса
Снимка: Thinkstock

Алексей Бъчев

Здравейте, уважаеми читатели,

Надявам се, че след като сте изкарали празниците, сте готови за много чудесни пълнициsmiley

Пожелавам дните ви през 2013 година да са пълни с радост и реално да преживеете всеки един от тях с възторга от усещането, че Животът може да е чудо.

Тъй като по традиция началото на всяка година е свързано с поглед в ретроспекция към това, което сме били и направили през изминалата година, с анализ на това, което сме постигнали или не и с плановете за нещата, които искаме да направим, реших в този първи материал за 2013-та да ви предложа една техника, с която да проверите готовността си да правите и приемате чудеса. 

В предишен материал говорихме за това, че често се случва да не знаем какво искаме на мястото на даден проблем. Много хора смятат, че решението за една неблагоприятна житейска ситуация е просто проблемът да изчезне, но нямат никаква представа какво искат да има на негово място.

Отсъствието на проблема обаче не е равнозначно на решение. Напротив. Често, когато нямаме вариант за това какво трябва да има на мястото на проблема, неговото отстраняване ни дезорганизира и дезориентира напълно. Проблемът, колкото и да е бил неприятен, е бил част от нашата реалност, почва, на която сме стъпили и е играл ролята на интегратор на психичния ни живот.

Когато той е бил достатъчно сериозен за нас и бъде премахнат, съответно вече няма какво да ни интегрира, а това може да доведе до лудост, казано на разбираем език. Всички сте чували (и може би – употребявали по отношение на някого) думата "шизофреник". Тя идва от гръцките думи "шизо" - разпръснат и "френос" – душевност. Тоест, шизофреникът е човек с разпръсната душевност, такъв, който е останал без карта. Затова аз често казвам, че по-добре картата на реалността да е проблематична, отколкото да липсва.

Но да предположим, че вие много добре знаете какво искате на мястото на нещата, които не ви удовлетворят. Дефинирали сте целите си, а въображението ви рисува прекрасни картини за това какво ще бъде, когато ги постигнете. Но... готови ли сте да започнете да наработвате новия сценарий? Оказва се, че един от основните препъникамъни за желаната промяна е липсата на готовност да я направим. Докато самото дефиниране на желаната ситуация може да е приятно занимание само по себе си, готовността или намерението да я случим е онази сила, която ще ни накара да скочим от леглото и да потърсим нужните ресурси, които да задействат потенциала.

Има обаче още един аспект на готовността -  готовността да започнете да живеете с това, което сте си избрали, при това веднага! Когато потенциалът е задействан, няма как да го накарате да ви даде една седмица отсрочка, за да се подготвите. Преди време на курса  дойде една дама, която си бе пожелала и бе задействала потенциала да срещне подходящ мъж за съпруг. На 5-я ден човекът се бе появил, преизпълнявайки всичките й критерии, а тя бе изпаднала в нервна криза. Всъщност, тя изобщо не бе готова за това да има постоянен партньор.

Така че, моята препоръка е винаги да проверявате готовността си за случване на нещата с тази проста техника:

- Купете си 5 зарчета и преди да забъркате някоя каша, направете 12 хвърляния. Ако за тези 12 хвърляния три пъти сте получили сбор, равен или по-голям от 16, спокойно започвайте да творите щуротии. Ако ви липсват идеи – винаги може да разчитате на жокер "Попитай във фейсбук групата Животът може да е чудо" : там хората с готовност ще ви се притекат на помощ.

Използвам тази възможност и за да ви поканя на базисния курс "Животът може да е чудо" на 12 януари (събота), където ще научите още много полезни техники как да излизате от вредящите модели на матрицата и да творите с лекота своята чудесна реалност. За повече информация пишете на: simbaley@abv.bg.

Накрая, препоръчвам на всички, които още не са го направили, да прочетат книгата "Животът може да е чудо" от Ивинела Самуилова. Тя със сигурност ще ви даде мощно начално ускорение по пътя на чудесата през новата година!smiley

Бъдете здрави,
Алексей

* Въпроси към Алексей можете да задавате на edna@netinfocompany.bg. Анонимността ви е гарантирана.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти