"- Защо плачеш, мамо? - Защото съм жена": притчата, която всеки трябва да прочете

Едно момче попитало майка си: "Защо плачеш?" "Защото съм жена." - отговорила му тя. "Не разбирам." - казало момчето. Майката само го прегърнала и казала: "И никога няма да разбереш."

По-късно попитало баща си: "Защо мама плаче без причина?"  "Всички жени плачат без причина" - било единственото, което бащата му казал.

Момчето пораснало, станало мъж и все още се чудело защо плачат жените. Накрая повикало Бог. Когато се появил, го попитал: "Господи, защо жените толкова лесно се разплакват?" 

20 цинични цитата на известни мъже за жените

Бог му отговорил: "Когато създавах жената, трябваше да е специална. Дадох й рамене, достатъчно силни, за да носят цялата тежест на този свят, и въпреки това достатъчно нежни, за да може да осигурява комфорт. 

Дадох й вътрешна сила, да издържи раждането и пренебрежението, което често пъти получава от своите деца.  Дадох й силна воля, която да й позволява да върви напред, когато всички се откажат и да се грижи за семейството си в период на болести и проблеми без възражения. 

Дадох й чувствителност, да обича децата си независимо от всичко, дори ако детето много я е наранило. Дадох й сила да понася мъжа си и неговите грешки и я направих от неговото ребро, за да защити сърцето му. 

Дадох мъдрост, за да знае, че добрият съпруг никога не би наранил жена си, но че понякога изпитва нейната сила и решителност да бъде постоянно до него. И накрая, дадох й сълзи, за да плаче. 

Те са само за нейно ползване, когато й е нужно. Виждаш ли, сине мой, красотата не е в дрехите, които носим на тялото си, или в начина, по който се сресваме. Красотата на жената трябва да се види в нейните очи, защото това е входа на сърцето й - място, където е любовта."

4-те неща, които всеки истински мъж иска от жената до себе си

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти