Водещо до обсесия: Защо 23 е най-мистериозното число

Всички се страхуват от числото на Дявола 666, смятат 777 за божието число и се „заключват“, когато дойде петък 13-ти. Убеждението, че определени числа или комбинации от числа носят съответно добри или лоши неща в живота ни излиза от рамките от нумерологията и е по-скоро свързвано със суеверията и религията. 

►Тайната на 777 - ангелското число

Но знаете ли, че едно от най-зловещите и особени числа е всъщност 23? Около това число има прекалено много мистериозни съвпадения, за да пренебрегнем неговото съдбовно значение.

Нели Конуей: значението на числата и ангелите

То изглежда съвсем случайно, просто едно от редицата, но зад него се крият най-различни интересни факти.

Числото 23 е толкова специално, че е било обект на не един, а два филма: немският филм от 1998 г., "23", и "Числото 23", с участието на Джим Кери. Всяка от тези ленти има главен герой, който е обсебен от числата и по-специално от 23. 

►Разгадай знаците: Каква тайна иска да ни разкрие ангелското число 2222

Джон Форбс Неш, икономистът, носител на Нобелова награда, който се превърна в обект на филма „Красив ум“ с Ръсел Кроу в главната роля, също е бил обсебен от 23. Това е особено важно в битката му с психичните заболявания. Неговият срив започва, когато той твърди, че снимка на папа Йоан XXIII на корицата на списание Life всъщност е той, като доказателството е, че 23 е любимото му число. 

Не е известно защо това число влияе така на съзнанието на хората. Разгледайте галерията и се убедете сами, че 23 не е никак случайно число:

Защо 23 е най-мистериозното число?

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти