Слънце или дъжд? Какво време ни очаква през дългия празничен уикенд

В петък ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 13 и 18 градуса, в София - около 15. Това сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще са 13-15 градуса. 

Над планините облачността ще е променлива, често значителна, почти без валежи. Повече слънчеви часове ще има над масивите от Западна България. Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8, на 2000 метра - около 0 градуса.

В събота и неделя бавно ще се затопля и в последния ден от седмицата на места дневните температури ще са около 20 градуса. Облачността ще бъде предимно значителна: в събота сутринта - висока и средна, а следобед - по-плътна.

На отделни места, главно в планините в Западна България, ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб, от изток-югоизток.

В неделя ще има купеста, над Западна България и Родопската област - и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на места там ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. 

В понеделник повишението на температурите ще продължи. Преди обяд ще има повече слънце, а следобяд се очаква заоблачане и валежи с гръмотевици.

Топ 10 уикенд дестинации за разходка в България

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти