Създадено за Président Salakis

3 съвета за лятно настроение през цялата година

3 съвета за лятно настроение през цялата година
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Лятото неумолимо си отива от нас. Последните му дни изтичат като пясък през пръстите и споменът за бавните летни следобеди и вкусни вечери край брега избледняват. Не тъгувайте, лятото може да продължи точно толкова дълго, колкото ние решим.

Дори да не сме край брега на морето, можем да поддържаме усещането за лято живо с няколко малки хитрини. Нали сте чували хубавата мисъл „Удоволствието продължава толкова дълго, колкото трае споменът за него“?

Ето как да върнете ярките спомени от лятото и така да удължите удоволствието:

Удължаваме лятото с вкусна храна

Нищо не може да се сравни с голяма и вкусна салата след весел ден на плажа. Ароматните домати, хрупкавата краставица, шепата маслини и кубчетата фино сирене Président Салакис, поръсени с босилек – усещате и сега вкуса, нали?

Снимка: Président Salakis

Не чакайте да дойде следващото лято, за да ви е вкусно отново. Възползвайте се от последните слънчеви домати и продължете традицията с вечерната салата и когато вече сте у дома. Една кутийка Président Салакис в хладилника е достатъчна, за да ви настрои на лятна вълна не само заради хубавата ѝ средиземноморска илюстрация.

Сиренето вътре е наистина фино и меко, с дoказаното качество на Président. Нарязано е на кубчета за наистина лесно сервиране и е идеално средство за връщане на летни спомени.

Можете да го комбинирате също с печени чушки или грозде, а защо не и да го поднесете като предястие самостоятелно, поръсено леко със зехтин и босилек? Кой каза, че летните вечери не могат да се случат и през есента?

Снимка: Président Salakis

Удължаваме лятото с любим парфюм

Сигурни сме, че свързвате лятото си с конкретен парфюм. Всяка жена има такъв. Избиран внимателно, нежен и деликатен като морски бриз, свеж като току-що откъсната круша и загадъчен като ориенталски амбър.

Всеки спомен има своя аромат и можете лесно да извикате в ума си всеки миг, стига да вдишате уханието му.

Ако летният ви парфюм скоро ще свърши, напръскайте с него копринено шалче и го затворете в красива кутия. Можете да сложите вътре и събраните мидички или гривничката от рапанчета, която си взехте за спомен.

Затворен, ароматът ще издържи много дълго време. Само като повдгинете капака и вдъхнете аромата, ще се върнете в лятото, независимо колко студено е станало навън.

Удължаваме лятото със снимки на хартия

Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Колко снимки направихте това лято? Сигурно са над 100. Колкото и пъти да ги разглеждате на телефона си обаче, много по-живи ще са спомените ви, ако изкарате снимките на хартия и ги държите в ръка.

Когато докосваме, сякаш освежаваме паметта си и можем да извикаме конкретните случки, предизвикали истинските усмивки на хората от снимката.

Направете си малка изложба вкъщи с извадените на хартия снимки и ги разглеждайте всеки път, когато имате нужда от доза лято в ежедневието си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти