Първият рисуван портрет на крал Чарлз: Разбиване на стереотипа (СНИМКИ)

Първият официален рисуван портрет на крал Чарлз след коронацията беше открит в Бъкингамския дворец.

Картината е направена от известния портретист Джонатан Йео, чиято биография включва портрети на Идрис Елба, Кара Делевин, сър Дейвид Атънбъроу, Никол Кидман, Малала Юсафзай и бившите премиери сър Дейвид Камерън и Тони Блеър. Г-н Йео, чието изкуство е било излагано в Кралската академия на изкуствата и Националната портретна галерия Смитсониън във Вашингтон, също е рисувал кралица Камила и покойния принц Филип. Кралят е позирал за г-н Йео четири пъти между юни 2021 г. и ноември 2023 г. както в Хайгроув в Глостършир, така и в Кларънс Хаус в Лондон.

Кралска диета: Ето любимите храни на крал Чарлз

Г-н Йео също използва рисунки и снимки на монарха, за да постигне напредък между сесиите.

Откривайки работата си в Бъкингамския дворец във вторник, той каза: „Беше привилегия и удоволствие да ми бъде възложено да нарисувам този портрет на Негово Величество Краля, първият открит след коронацията му.”

„Когато започнах този проект, Негово Величество Кралят все още беше Негово Кралско Височество Принцът на Уелс и подобно на пеперудата, която нарисувах, рееща се над рамото му, този портрет се разви, тъй като ролята на субекта в нашия обществен живот се трансформира.

Първите дами, които заблестяха на коронацията на Чарлз III

Давам всичко от себе си, за да уловя житейските преживявания, гравирани в лицето на всеки отделен зрител.

„В този случай целта ми беше също така да направя препратка към традициите на кралското портретиране, но по начин, който отразява монархията от 21-ви век и, преди всичко друго, да предам дълбоката човечност на субекта.

„Невъобразимо съм благодарен за възможността да заснема такъв необикновен и уникален човек, особено в историческия момент, в който става крал. “ Освен че присъства на церемонията по откриването в Лондон,във вторник кралят извърши първата си инвеститура от пет месеца – и първият му след диагнозата рак - в замъка Уиндзор.

Припомняме ви, че, лекарите на краля му разрешиха да се върне към обществените задължения миналия месец. Представянето на този изящен портрет и символиката, която носи е още едно доказателство, че здравето му се подобрява и подобно на феникс, крал Чарлз очевидно преминава успешно през трудните моменти.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти