Как да продължиш напред: Неписаните закони на раздялата

Никоя раздяла не преминава леко, понякога чувството на разочарование и тъга дълго тлее в поне единия от партньорите. Често неспособността да се примирим и приемем новото положение, че вече не сме двойка, ни карат да извършим какви ли не глупави, дори деструктивни действия.

За да се справим по-леко с раздялата и да запазим достойнството (и сърцето) си, е нужно да спазваме няколко основни правила. Ето кои са те:

Недей да молиш

Не изпадай толкова ниско, че да зачеркнеш себе си и с размазан от рев грим да молиш да бъдеш обичана отново. Не искай втори, трети, четвърти шанс. Запази чувствата за себе си и ако не можеш все още да продължиш напред, то запази мълчание и потърси утеха в приятелите и семейството около теб.

10 филма, с които ще преодолееш раздялата

Не се обяснявай

Потисни нуждата да спориш, говориш и изобщо да търсиш отново вече бившия си партньор. Дори и да си мислиш, че не сте си изяснили всичко и да вярваш, че ако споделиш колко зле се чувстваш, това ще го върне при теб, по-добре запази мълчание.

Недей да шпионираш

Не разпитвай общите ви приятели какво прави той, страда ли, говори ли за теб и т.н. Не го търси из социалните мрежи, не се опитвай да го пресрещнеш някъде, че уж случайно сте се засекли. Подобни практики ще те бутнат по наклонената плоскост на нездравословното обсебване и нищо добро няма да дойде от това.

Не се отдавай на пороци

Алкохол, цигари и други вредни навици няма да потиснат мъката и разочарованието, а ще те накарат да се чувстваш само по-зле. Отделно ще съсипят външния ти вид и финансово състояние.

двойка връзка скандал раздяла
Снимка: iStock

Не търси моментален заместник

Може би искаш да докажеш на бившия и всички останали, че ти си желана, търсена и обичана жена, като веднага намериш нов мъж до себе си, но замяната на един човек с друг няма да излекува разбитото сърце. За да започнеш нова връзка и тя да бъде успешна, трябва първо да си постигнала мир с предишните разочарования.

Не се опитвай да останете приятели

Не че е невъзможно да бъдете такива в един момент, но първо е нужно да си дадете време, за да преживее всеки раздялата. В противен случай нищо приятелско няма да се зароди между вас, а само ще се разпалват още повече негативните чувства, тъгата, а може би и нови конфликти.

Не се преструвай, че всичко е наред

Ако ти се плаче, плачи. Не се захранвай с токсична позитивност от сорта на “всичко е наред”. Понякога най-доброто, което можеш да направиш за себе си е, да си признаеш, че не се чувстваш окей и имаш нужда от време и внимание към себе си, за да се възстановиш.

Не преувеличавай излишно

Във връзка с по-горното - дай си време да изстрадаш чувствата, но не затъвай в тях. Рано или късно трябва да си кажеш, че в крайна сметка ще преживееш и това, не е краят на света и ти си достатъчно силна, за да продължиш напред и да намериш щастието си.

Най-хубавото на една раздяла е, че ти дава възможността в един момент да се влюбиш отново. А едва ли има по-красиво и неповторимо чувство от това да си влюбен. Ако ти се струва изключително непоносимо, че този човек повече няма да бъде част от живота ти, се замисли, че той е избрал да си тръгне. Щом не иска да бъде повече до теб и да те обича, значи че и не те заслужава. Нека потърси щастие другаде и освободи мястото за този, който ще те оцени истински и няма да иска никога да те напусне.

10 филма, с които ще преодолееш раздялата

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти