Кои са държавите, в които жените могат да пътуват спокойно сами (1 част)

Всеки заслужава възможността да се докосне до нови култури и древни чудеса, но за много пътуващи безопасността е пречка. Особено за жените е изключително важно да знаят кои страни са най-безопасни за посещение, преди да резервират полети.

Обикновено хората предпочитат да пътуват със семейство и приятели. Има и такива обаче, които искат отвреме-навреме сами да се потопят в културата на дададена държава. Все пак пътуването сам е съвсем друго изживяване, различаващо се от пътуването в група.

7 дестинации, където е много вероятно да ви ограбят

►Топ 10 места на Балканите, които ТРЯБВА да посетите

Ако сте жена и имате желание да опознаете някое кътче от света съвсем сама, ето кои са държавите, които са класирани като най-безопасни:

Нова Зеландия

Нова Зеландия е в списъка на почти всички пътуващи сами и добрата новина е, че страната е едновременно зашеметяваща и безопасна. С фантастичен резултат от 90 по индекса за безопасност на Travel Safe Abroad, пътници от всякакъв произход могат да изследват великолепните пейзажи на страната без притеснение. Въпреки това властите в Нова Зеландия имат няколко предложения за посетителите – неща като избягване на напитки от непознати и минимизиране на ценностите, които носите със себе си.

►5 места в България, за които не сте предполагали, че съществуват

Дания

Една от най-безопасните страни в света, Дания е известна със своята великолепна архитектура (включително световноизвестни замъци) и прекрасни канали. Докато туристите обичат да изследват многобройните чудеса на Дания, Global Peace Index обича страната заради ниските нива на престъпност, което я прави безопасна дестинация за предпазливите пътешественици.

Ирландия

Неотдавнашно проучване на туристическата компания Bounce класира Ирландия като най-безопасната страна за жените пътешественици, което е добра новина за всяка жена, която е мечтала за спиращи дъха склонове на скали. Проучването разглежда много аспекти на безопасността при пътуване, включително нива на насилие, домашно насилие, действащи закони и общо отношение към жените.

Продължете да четете в галерията, за да научите кои са останалите безопасни държави:

Кои са държавите, в които жените могат да пътуват спокойно сами

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти