6 интересни и свежи книги, които да (си) подарите за 8-ми март

жена книга
Снимка: Thinkstock

Вяра Иванова

8-ми март чука на вратата, както и пролетта. Вече слънчевите лъчи топлят повече и светят по-продължително, което значи, че е време да се заредим с нови, свежи и интересни книжки за новия сезон!

Ако сте в дилема какво да четете през пролетта или пък се чудите какъв подарък да изберете за обичана жена за 8-ми март (или пък за себе си), днес ви давам цели 6 предложения, които звучат изключително увлекателно и вече си представям как чета някоя от тези книжки, излежаваща се под пролетното слънце!

Още по-специалното е, че приятелите ни от Ozone.bg ви дават специален КОД за 10% отстъпка за всяка една от книгите в тази статия! Просто трябва да въведете код: edna в специалното поле в КОШНИЦАТА и след това да завършите поръчката си. Отстъпката ще се отрази веднага в крайната сума на поръчката ви. По-подробно описание за начина на поръчка и въвеждане на кода, ще откриете в края на статията.

"Лимонов сладкиш с маково семе" на Кристина Кампос

книга
Снимка: ozone.bg

В малко селце във вътрешността на остров Майорка Анна и Марина се срещат след петнайсетгодишна раздяла, за да продадат мелницата и пекарната, които са наследили от напълно непозната жена. Двете са сестри, но съдбите им са коренно различни. Анна се радва на луксозния си живот, но е омъжена за човек, когото вече не обича. Марина работи в страни от Третия свят като сътрудник на „Лекари без граници“.

Неочаквано Марина решава да остане на острова, за да разбере коя е жената, оставила им такова щедро наследство. В търсенето на отговори тя ще разкрие стари семейни тайни, ще се научи да пече хляб и ще се сближи отново със сестра си. Заедно може би ще успеят да наваксат изгубените години и да възродят пекарна „Кан Моли“.

Но дали ще открият тайната съставка на любимия на всички лимонов сладкиш с маково семе?

КУПИ Я ТУК С ОТСТЪПКА >>>

"Уравнението на любовта" на Хелън Хоан

книга
Снимка: ozone.bg

‌Стела Лейн вярва, че математиката е най-важното нещо във Вселената. Тя създава алгоритми, които предвиждат покупките на потребителите – работа, която ѝ носи повече пари, отколкото може да похарчи. Но що се отнася до любовния живот, тя има по-малко опит от която и да е друга трийсетгодишна жена, дължащ се най-вече на затрудненията ѝ в общуването с хората.

Нейното заключение е, че се нуждае от много практика... с професионалист. Ето защо наема придружителя Майкъл Фан, който се съгласява да ѝ помогне да отметнат всички точки от нейния старателно подготвен списък. Не след дълго тяхното на пръв поглед откачено споразумение започва да придобива смисъл, a чувствата, които Стела започва да изпитва, ще я убедят, че най-прекрасният вид логика е... любовта.

КУПИ Я ТУК С ОТСТЪПКА >>>

"Ема" на Джейн Остин

книга
Снимка: ozone.bg

Красива, умна, богата и неомъжена, Ема Удхаус е напълно удовлетворена от живота си. Не изпитва нужда нито от обич, нито от брак. Нищо обаче не я забавлява повече от това да се меси в любовните отношения на останалите.

Нейният добър приятел мистър Найтли я предупреждава да не си играе със съдбите на хората, правейки се на сватовница. Тя не се вслушва в съветите му и внимателно начертаните ѝ планове се провалят. И водят до последици, които ще подложат на съмнение доброволното й бягство от романтиката.

КУПИ Я ТУК С ОТСТЪПКА >>>

"Бал в Мулен Руж" на Радостина А. Ангелова

книга
Снимка: ozone.bg

Малко парижко бистро с ароматни ястия и колоритна клиентела става дом на необичайно запознанство. „При Гастон” има славата на място, където заедно с кафето може да получите мастило – за да адресирате картичка или да започнете своя история. През 1905 г. до масата на Смахнатия Брюно, който вярва, че е прероденият Балзак, се настанява непозната чужденка. Поръчва чай и вади от чантичката си елегантен черен бележник.

Повече от век по-късно този бележник попада в ръцете на Ева. Двайсет и две годишната студентка в Сорбоната току-що се е сблъскала с разкритие, което преобръща живота  й. Родена и отраснала във Франция, Ева е свикнала да разделя времето си между няколко различни „у дома” – апартамента близо до музея на Роден в Париж; Версай, където живее семейството й; и къщата на леля й в Родопите. Сега се оказва, че вероятно има и друг дом. Докато се опитва да открие дали и доколко може да е част от него, Ева се изправя пред черния бележник. Дори не подозира, че страниците му пазят уловени мигове от една голяма любов, белязала българската литература, и тайната на известна френска картина.

КУПИ Я ТУК С ОТСТЪПКА >>>

"Денят, в който зарязах всичко" на Ан Тумио

книга
Снимка: ozone.bg

„Денят, в който зарязах всичко“ е свежа история за необходимостта да повярваш в себе си, да откриеш вътрешния си мир, да се научиш да казваш "не" и да започнеш да се обичаш повече. Едва на 26 години, Уенди вече е потънала в работа и отговорности. Докато съдбата не се намесва и пробръща живота й в рамките на два месеца. Изгубила почва под краката си, Уенди се впуска в спонтанно приключение, което далеч не е характерно за нея.

Само с една раница и група познати тя поема към Аржентина в опит да избяга от проблемите и ежедневието. Горещите тропически джунгли, смразяващите ледници, горите с кактуси, солената пустиня очароват Уенди. А страстното танго и срещите с местни хора разкриват пред нея необятните възможности, които животът предоставя. Ако имаш смелостта да ги приемеш...

КУПИ Я ТУК С ОТСТЪПКА >>>

"Ясновидката" на Маргарет Атууд

книга
Снимка: ozone.bg

Публикувана за първи път през 1976 г., Ясновидката на Маргарет Атууд е роман, който е актуален и днес.

Джоун е неуверена и объркана жена. Демоните от детството ѝ я преследват, а сянката, която хвърлят върху живота ѝ, е толкова плътна, че самата тя не може да осъзнае мястото си. Джоун започва да води двойнствен живот и никой около нея не познава истинската ѝ същност.

Писателка, поетеса, съпруга, любовница, измамница и дете – младата жена решава да избяга от всичките си роли, като инсценира смъртта си. Но дали това ще е достатъчно?

КУПИ Я ТУК С ОТСТЪПКА >>>

Ето и подробни инструкции за покупката с отстъпка:

1) Изберете си някоя от книгите по-долу и кликнете върху надписа С код за намаление edna получавате 10% отстъпка >>>, за да се озовете в сайта на Ozone.

2) След като вече сте намирате в онлайн магазина Ozone, натиснете бутон Купи(както ви показваме тук).

3) Сега натиснете бутон Виж кошницата (който се появява тук).

4) След това въведете в полето код за отстъпка edna и натиснете бутона ✓ до него (изглежда ето така).

5) Отстъпката вече е направена и остава да завършите поръчката (ето по този начин), като си направите и регистрация в сайта на Ozone.

Не пропускайте нашия нов раздел "Оферти", в който ще откриете интересни промоционални книги, специално селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

*Промо кодът няма да важи за покупки между 1-3 март 2019г., защото тогава всички книги в Ozone.bg ще бъдат намалени с 15%!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти