С вкус на детство: 10-те най-любими български сандвича (и как да ги приготвите)

На 3 ноември е Денят на сандвича. Днес в цял свят се отбелязва денят на третата по популярност храна в света. Той има безброй вариации и може да се похапва от малки и големи по всяко време. В Деня на сандвича обръщаме поглед към рецептите за приготвянето му. Те са изключително различни в различните краища на планетата. Но днес ще си говорим за българския сандвич!

Не си бил дете в България, ако не си празнувал рождения си ден у дома, черпейки останалите деца със сандвичи с пастет и кисела краставичка.

В детството ни едно от най-големите изкушения бе да ни направят вкусен сандвич за закуска, а защо не и за обяд и вечеря.

Филиите с вкусотии определено бяха на почит у всеки дом и остават предпочитаното хапване набързо и до днес.

Думата „филия“ предизвиква две асоциации в главата на човек: храна и детство. „Ах, в юмрук ръждив петак да скрия, пак със кучето да вдигна олелия, пак с пипер да поръся филия от хляба чер…“ Любимата храна от детството. И най-лесната и бърза за нашите майки и баби. 

Най-често до филийките се прибягва за сутрешна или следобедна закуска. Диетолозите се опитват да ги премахнат от менюто ни, препоръчвайки мюсли, зърнени храни и плодови салати, но пред филията всички са равни и никакви диети не вървят!

Днес ви представяме някои от най-обичаните традиционни сандвичи, които похапваме и до днес:

10-те най-любими български сандвича

Още вкусни рецепти от нашето детство:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти