Според сексолозите: Вредно ли е да правим секс всеки ден?

Сексуалната интимност е една тема, която привлича все повече и повече внимание всеки ден. Говорейки за правене на любов, има различни концепции, които все още се нуждаят от обсъждане.

Един такъв въпрос, който ще обсъдим днес, е „Добре ли е да правим секс всеки ден?“. Прочетете, за да разберете какво имат да кажат сексолозите за това дали ежедневният секс е полезен за вашето здраве .

8 неща, които се случват с тялото ви, когато спрете да правите секс

Актът на правене на любов винаги е бил свързван с удоволствие и удовлетворение. Освен това редица проучвания твърдят, че сексът е полезен за човешкото тяло. Така че да, добре е да правим секс всеки ден. Няма научни доказателства, че това причинява някакви странични ефекти.

Като се има предвид това, би било правилно да се каже, че всекидневният секс е напълно нормален, при условие че участниците се чувстват комфортно. Отдаването на сексуална интимност идва с няколко предимства за психическото и физическо благополучие.

Например честият секс подобрява сърдечно-съдовото здраве и изгаря около 100 калории за 30 минути.

Какви са ползите от ежедневния секс?

За хората с активен сексуален живот удовлетворението е един от основните критерии. Здравословният сексуален живот е този, в който има достатъчно комуникация, съпричастност, страст и правилното количество интимност.

Смята се, че редовният секс има значително въздействие върху важни въпроси като взаимоотношения, рутинно вземане на решения, нива на стрес и сън. Някои ползи от правенето на секс всеки ден можете да откриете в галерията: 

9 ползи от правенето на секс всеки ден

Има ли някакви недостатъци, които да вземете предвид?

Правенето на секс всеки ден може да включва някои отрицателни въздействия, които изискват внимание. По-долу са обсъдени някои недостатъци, които трябва да се имат предвид:

Дискомфорт заради прекомерно триене

Когато правите секс много често, нежната кожа в интимната ви зона може да получи малки цепнатини поради честото триене и натиск. Това не само причинява дискомфорт, но може да доведе и до различни други проблеми. Например в пукнатините по кожата ви може да се настанят вредни бактерии. Това на свой ред може да доведе до развитие на сърбеж, обриви и болка в чувствителните кожни зони. За да избегнете това, трябва да използвате лубриканти и да се придържате към правилната рутинна грижа за кожата ви.

Инфекции на пикочните пътища

Ежедневният секс значително увеличава риска от инфекции на пикочните пътища. По време на сексуален акт бактериите могат лесно да намерят начин да проникнат в тялото през отвора на пикочните пътища. За да предотвратите подобни състояния, се препоръчва да уринирате веднага след секс. Поддържането на хигиена е от съществено значение за намаляване на шансовете за инфекции на пикочните пътища.

Недостатъчно време за подготовка на тялото

Въпреки че повечето сексуални актове не изискват дълго време за подготовка, някои видове може да се нуждаят от адекватна подготовка преди и след сексуалния акт. Например ежедневният анален секс би бил непрактичен подход и може да доведе до болка и наранявания.

Полово предавани инфекции (ППИ)

Винаги съществува потенциален риск от заразяване с полово предавани инфекции (ППИ), когато сте свързани с някого физически. Начин да предотвратите това е редовното изследване за ППИ.

10 странни неща, които могат да се случат с тялото ти след секс

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти