Той не иска да правите секс? Тази статия е за теб

Първо, щом си попаднала на тази статия, поеми си дълбоко дъх, задръж, бавно издишай и се успокой, защото не си сама.

Ако количеството секс, което получаваш през последните няколко месеца, е доста по-различно в сравнение с началото на връзката ти, само помисли за всички онези неща, които се случиха през изминалите няколко години: глобална пандемия, икономическа криза... Трудно е да си "в настроение" след такива катаклизми. Но това непременно не означава, че няма проблем.

Първо, редовният секс не е задължителна подправка за всеки щастлив брак. Всяка връзка е различна, никоя статистика не може да ти каже колко точно е достатъчно често и кога имаш сериозен повод за притеснение. Гледаме филми и сериали, в които се прави страстен секс на забавен кадър под музикален съпровод, и си мислим, че точно това трябва да се случва и в личния ни живот. Да, ама не! И в това няма нищо лошо.

В крайна сметка някои двойки правят секс по няколко пъти на ден, а други - само на рождените дни и 14 февруари. Но е напълно възможно и в двата случая те да са еквивалентно щастливи и задоволени.

12 причини да правим секс всеки ден

Ако с партньора ти не сте правили секс отдавна, но и двамата нямате проблем с това, спри да четеш тази статия. Всичко е наред.

Но ако се чувстваш потисната и неудовлетворена, не бързай да се обаждаш на приятелките си с въпроса "Кога последно прави секс?", а надникни вътре в себе си. Ако усещаш, че не си никак доволна от половия си живот, не губи надежда - има няколко начина отново да събудиш тръпката.

Първо, помисли на какво се дължи ниското либидо на мъжа до теб, като най-често срещаните причини са:

 стрес - понякога животът никак не е лесен, възможно е да има проблеми, притеснения, несигурности, които не е споделил с теб;

лични проблеми - с роднините си, дори със собственото си тяло;

5 горещи пози за секс под душа

Фокусирай се върху добрата комуникация. Понякога най-сериозните проблеми могат да бъдат разрешени с един искрен и навременен разговор. Но преди да направиш опит да възстановиш баланса във връзката си, трябва да възстановиш баланса вътре в себе си.

Освободи се от яда, ревността и несигурността. Помисли кога започна всичко и защо не ви се получава. Има ли нещо премълчано и недоизказано? Има ли вина или срам? Как си представяш пълноценния сексуален живот? 

Първата крачка към подобряването на интимността между двама души не е непременно свързана със секса. Прекарайте време заедно, правете си комплименти, изразете чувствата си с малки красиви жестове. Няма да ви учим как да се обичате, защото това е най-естественото и най-красивото душевно състояние, което просто ни идва отвътре. 

Затова, скъпа читателко, това, че вчера не си правила най-великия секс в живота си, не означава, че това няма да се случи утре. Или вдругиден, или догодина. Изключи от любовния си речник думите "нормално" и "трябва", особено когато става дума за това, което се случва между чаршафите ти. И помни, че докато говорите и полагате усилия, нищо не е загубено.  

Той не се справя добре в леглото? Ето как да му го кажеш

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти