Пробвай още тази вечер: Техниката за дишане, която ще те доведе до оргазъм

Оргазъм без ръце? Да, възможно е, стига да знаете как. Много хора са успели да постигнат така желаната кулминация чрез дихателни упражнения, изпращайки енергия към своите седем чакри (известни също като енергийни центрове), които са разположени в цялото тяло. Активирането на тези зони чрез дишане може да ви доведе до оргазъм съвсем спокойно.

Е, добре, това да не прибягвате и до друг тип стимулация може би е за професионалисти в дихателните техники, но все пак можете значирелно да засилите оргазма си чрез дишане. Добре е да знаете, че отнема време и практика, за да приложите техниката по-долу в живота си. По този начин можете да разширите измеренията на вашия опит, ако решите да пробвате това сама или с партньора си. 

Установете какъв е нормалния ви начин на дишане

Сексологът Джесика О’Райли казва пред Self, че много хора инстинктивно задържат дъха си, когато доближат до оргазъм. Това се случва поради различни причини - от вълнение до страх и концентрация. Въпреки че това може да работи за някои, О'Райли казва, че дишането е от ключово значение за поддържането на притока на кръв и подобряването на вашата кулминация. Следващия път, когато усещате, че сте все по-близо до върха, проверете какво естествено прави дъхът ви - без преценка, само наблюдение. По този начин можете да разберете дали искате да запазите нещата същите или да ги промените. 

Не пренебрегвайте малките знаци

Авторът и водещ на The Sex Ed Podcast, Лиз Голдуин говори за оргазменото дишане в епизод от нейното шоу и съветва да започнем да обръщане внимание на усещанията в интимната ни област през деня. Ние по-често не обръщаме внимание на малките усещания като изтръпвания и тръпки, които гениталиите ни усещат, което е жалко, защото тези уж незначителни вибрации и честоти могат да задържат и освобождават много енергия. Медитацията и дихателните техники могат да ни доведат до пространството, където започваме да признаваме тази физичност. Обръщането на внимание на тези леки подробности ще ви държи в тон с тялото ви, което е от съществено значение, ако се опитвате да постигнете оргазъм без ръце или друга стимулация. 

оргазъм
Снимка: iStock

Създайте настроение

Както винаги, важно е да създадете настроение. Това означава да запалите свещи и да пуснете подходящи мелодии, които ви карат да се чувствате секси. Затворете очи и поемете дълбоко въздух. Издишайте три пъти, за да се отпуснете. Помислете за някого или нещо, което ви възбужда. Поемете още три пъти бавно дъх. Представете си, че поемате въздух през въображаема сламка, докато ангажирате тазовото си дъно (това може да стане, като седнете на стол и стиснете мускулите на долната част на корема). Всеки път, когато вдишвате, обръщайте внимание на това как се чувства тялото ви, особено в интимната област. Простият акт на осъзнаване може да промени начина, по който тялото ви се чувства и може да ви позволи да се свържете с тялото си по неподозиран начин. Продължавайте да вдишвате и издишвате и се опитвайте да люлеете бедрата си, докато свивате тазовите си мускули.

►Още по темата: Сексолог пред Edna.bg: Техники, които помагат за по-добър оргазъм

Не се стресирайте

Опитайте се да не превръщате оргазма в крайна цел на вашата практика. Въпреки че той е нещо страхотно, опитайте просто да експериментирате без никакъв натиск за краен резултат. Може да не изпитате фойерверки още при първия си опит, но може и да не се случи. Бъдете търпеливи със себе си и не се колебайте да използвате друга стимулация, ако искате да постигнете повече. Имайте търпение и, разбира се, забавлявайте се!

Кои 5 трика гарантират разтърсващ женски оргазъм

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти