Сексолог пред Edna.bg: Мъжете или жените мислят по-често за секс?

Колкото и да си мислим, че познаваме мъжете или че сме разкрили повечето тайни за любовта и секса, изглежда все още съществуват някои представи и убеждения, за които си струва да попитаме специалистите.

Затова и ние от Edna.bg подготвихме за вас един специален разговор със сексолога и психолог Гинка Георгиева. Зададохме ѝ въпроси по най-горещите теми за секса, мъжете и жените. И разбрахме, че някои разпространени вярвания са просто митове, а други имат просто и доста любопитно обяснение.

Твърди се например, че мъжете мислят за секс по-често от жените. Дали обаче наистина това е така и има ли обяснение за този феномен?

Edna пита сексолог
Снимка: кадри vbox7

Не може да се твърди, че жените мислят по-рядко за секс, отколкото мъжете, смята Гинка. Обяснението на това общоприето схващане тя търси в самата физиология на мъжа.

„Те са много лесно възбудими... Един млад мъж може да получи ерекция 30 пъти минимум, което означава, че когато тялото реагира, той вече мисли за секс.“

Всъщност това, че се е случила ерекция, не значи, че човекът постоянно мисли за секс.

„В крайна сметка ерекцията може да бъде много спонтанна реакция“, пояснява Гинка и категорично развенчава този мит за жените, мъжете и секса.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти