Сексолог пред Edna.bg: Техники, които помагат за по-добър оргазъм

Когато става въпрос за секс, безспорно силният оргазъм е това, което прави изживяването най-пълноценно и незабравимо. И все пак много проучвания сочат, че жените често не успяват да достигнат до оргазъм, както и че много от дамите симулират такъв поради различни причини.

Според проучване, цитирано от huffingtonpost.co.uk миналата година, от 2000 възрастни, само 5% от жените твърдят, че винаги са получавали оргазъм по време на секс, в сравнение с 20% от попитаните мъже.

И този брой дори намалява, ако става въпрос за обикновен секс с проникване. 4 от десет сексуално активни жени признават, че никога или много рядко постигат оргазъм само чрез тази дейност.

Симулирането на оргазъм е много често срещано сред жените и според това изследване почти половината (43%) от жените в Обединеното кралство са симулирали оргазъм в даден момент, за да не наранят чувствата на партньора си или просто да приключат с акта.

И така, какви стъпки може да предприеме една дама, за да постигне оргазъм?

Търсейки най-добрите съвети за върховно и гарантирано удоволствие, Edna.bg попита за съвет сексолога и психолог Гинка Георгиева.

двойка секс
Снимка: iStock

На женското удоволствие и либидо влияят много и различни фактори, обяснява Гинка. Сред тях са стресът, родителството, килограми и т.н.

„В нашата култура женското либидо е много засилено от отношението, което жените получават. Така сме възпитани.“

Гинка съветва да не следваме строго определени съвети за това кои пози могат да ни донесат по-лесен и бърз оргазъм. „Всяко тяло е уникално, всяко тяло има различно разположение на местата, водещи до оргазъм. Всеки човек трябва да разбере коя е неговата поза“, обяснява тя.

Важно е да умеете да се отпускате, да познавате тялото и партньора си, както и да залагате на спорт, дихателни практики, балансирана диета и добри отношения.

„Това са неща, които са само бонуси към един хубав секс“, уверява ни сексологът.

Какво още сподели Гинка Герогиева за тайните на секса и как отговори на въпросите, които ѝ зададохме, вижте във видеото горе.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още: 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти