Сексолог пред Edna.bg: Женската мастурбация - срамно, полезно, табу ли е?

Колкото и да си мислим, че познаваме мъжете или че сме разкрили повечето тайни за любовта и секса, изглежда все още съществуват някои представи и убеждения, за които си струва да попитаме специалистите. 

Поради тази причина ние от Edna.bg подготвихме за вас един специален разговор със сексолога и психолог Гинка Георгиева. Зададохме ѝ въпроси по най-горещите теми за секса, мъжете и жените. И разбрахме, че някои разпространени вярвания са просто митове, а други имат просто и доста любопитно обяснение. 

гинка георгиева
Снимка: Личен архив

Много жени смятат мастурбацията за нещо срамно и грешно. Те не са наясно с ползите от самозадоволяването или пък изпитват притеснения да говорят ясно за това. Какво мислят специалистите обаче по въпроса? 

,,Много ми е тъжно такъв въпрос въобще да съществува в наши дни. Никакво табу не трябва да е, а нещо задължително”, споделя Гинка Георгиева. 

Според нея дори е притеснително, ако една жена не се самозадоволява. 

Отделянето на време за себе си и в интимен план е изключително полезно. Да познаваш собственото си тяло, какво му харесва и какво не, кои са „горещите“ точки и кой е най-прекият път до оргазма е особено важно, за да можем после, когато вече сме двама, да раздаваме и да получаваме удоволствие.   

Вижте в нашата галерия 11 невероятни ползи от женската мастурбация:  

11 невероятни ползи от женската мастурбация

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти