Какво разкрива за връзката ви позата, в която заспивате

двойка любов сън легло връзка
Снимка: iStock

Всички знаят, че ключът към поддържането на здрави отношения е добрата комуникация, но каква роля играят всички онези неща във вашата връзка, които не се въртят около говоренето – като гушкането например? Оказва се, че доста голям.

Според проучване от 2014 г. на психолога от Университета на Хертфордшир професор Ричард Уайзман, позицията, в която се гушкате с партньора си, може да бъде огромен показател за вашето щастие и отношения.

двойка легло
Снимка: Thinkstock

Като цяло езикът на тялото може да бъде чудесен начин да научите повече за динамиката във взаимоотношенията ви, независимо дали са романтични или не. „Езикът на тялото е отличен показател за това, което е в съзнанието на хората и нещата, които те не казват. Наистина е точен до 80%“, разкрива пред Elite Daily Трейси Браун, експерт по езика на тялото. Когато става дума за сън обаче, езикът на тялото не трябва да се приема на 100%, като се има предвид факта, че двойката не винаги разполага телата си умишлено по определен начин по време на сън.

Проучването на Уайзман, в което над 1000 души са помолени „да опишат предпочитаното си положение за сън и да оценят личността и качеството на връзката си“, разкрива, че 86% от анкетираните, които са признали, че спят на по-малко от сантиметър разстояние един от друг, твърдят, че са щастливи в отношенията си, в сравнение само с 66% от двойките, които спят на няколко сантиметра един от друг.

Ето какво друго може да каже предпочитаната от вас позиция за сън за вашата връзка!

Позата, в която заспивате с партньора си, издава каква е връзката ви

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти