Как се ходи до тоалетна с булчинска рокля? Няколко полезни (и изстрадани) съвета

булка жена
Снимка: iStock

Преди да пристъпим към полезните съвети, трябва да посочим очевидното: степента на трудност зависи от модела. Ако носиш нещо късо и свободно, преживяването няма да е с нищо по-различно от това в тоалетните на летните барове. В други случаи обаче процедурата може да изисква включване на поне три шаферки, чувал, въже и антидепресанти. 

Шегуваме се, разбира се! Надяваме се, че горните редове не те изпълниха със страх и отчаяние, нито пък повлияха на желанието ти да се въплътиш в образа на съвременна принцеса. И по същество:

1) Тествай още в магазина

Точно както тестваш дали успяваш да седнеш и да танцуваш дунавско хоро, докато мериш рокля след рокля, така и трябва да успееш да повдигнеш подплатата и да седнеш. Ако се справяш без външна помощ, поздравления – това е роклята!

Не казваме, че изборът ти трябва изцяло да зависи от това, но колкото по-отрано си наясно какво те чака, толкова по-добре. 

18 от най-добрите сватбени филми на всички времена

2) Разни рокли, разни идеали

Ако се спреш на обемна бална рокля, проблемът ще е твърде многото плат. Ако избереш силует тип русалка, може пък да не успееш да я вдигнеш достатъчно високо и да се наложи да я събличаш цялата преди всяко ходене до тоалетна. Ако си с будоарна рокля, вероятно отдолу ще носиш оформящо бельо, което също не е най-лесното нещо за сваляне.

Общо взето различните рокли създават различни проблеми, така че трудно бихме могли да ти предложим решение, което работи при всякакви обстоятелства. Но ако успяваш сама да се облечеш и съблечеш с относителна лекота, значи всичко ще бъде наред.

3) Трикът, който не показват във филмите

И така, има един особено лесен и хитър начин да „опитомиш“ балната рокля насаме със себе си в тесни пространства. 

Трябва ти само достатъчно голяма торба. С помощта на ножица изрежи дупка в долната част, през която да промушиш краката си, а дръжките използвай като презрамки. Ако ти се струва твърде сложно, ето как се случва магията стъпка по стъпка:

4) Приятел в нужда се познава

За да ти е максимално спокойно и улеснено, избери си една близка приятелка – шаферка, кума или сестра ти, която да ти партнира при всяко посещение на „онова място“. Най-добре е да си измислите предварително таен знак, жест или дума, която да сигнализира къде отиваш и какво искаш от нея, за да си максимално дискретна. 

И така, подала си сигнал, двете вече сте на ринга, а сека какво? Опитай да седнеш върху тоалетната чиния наобратно (с лице към нея) и седни, като помолиш придружителката ти да държи обемната част назад към себе си. Така хем ще имаш малко повече лично пространство, хем ще избегнеш неловкия очен контакт. Благодари ни после и използвай мъдро това знание! 

4) Бельото, без което не можем

Точно както обличането и събличането на роклята, така и събуването и обуването на бельото изисква поне генерална репетиция. Избери нещо от лека, еластична материя. Може и да не е най-красивият модел на света, но със съсигурност гледката ще е по-красива от напишкала се булка!

8 неща, които трябва да направиш, преди да се омъжиш

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти