Бъди егоистка и нарцисистка като Дженифър Лопес. Заслужаваш го

Ако все още не сте разбрали, Дженифър Лопес и Бен Афлек сключиха брак. 

Независимо дали ги харесвате, независимо дали се вълнувате от живота на холивудските звездите, всички ние сме влюбени в идеята за голямата любов. В идеята за откриването на сродната душа и възтържествуването на справедливостта. Влюбени сме в усещането, че всичко, което някога сме правили, ни е водело към нещо красиво, което ни връхлита изневиделица и със собствен музикален съпровод като по филмите. 

► Ако някой се опитва да те манипулира, направи това

В заглавието наричаме легендарната Джей Ло нарцисист и егоист, но не в смисъла, в който сме свикнали да използваме тези думи. Ние смятаме, че има моменти, в които да постъпиш егоистично е не просто нещо положително, а нещо наложително. Да се държиш като егоист не означава да не си грижовен, любвеобилен и състрадателен, а да поставяш граници и да приоритизираш себе си.

Да, тук не говорим за токсичните манипулатори, които имат изкривена представа за реалността и нараняват всички около себе си. Говорим зa нарцисистите като Джей Ло, които дължат голяма част от успеха си именно на тази черта от характера си. Защото след някое голямо разочарование тя не си казва „Аз съм неспособна, недостойна и некадърна“, а „Аз съм достойна и мога да постигна велики неща, просто светът все още не го е разбрал“

Е, има няколко разтрогнати годежа зад гърба си и почти не е оставала необръзана за особено дълго, но и най-самоуверените хора си имат своите неразумни моменти.

10 неща, които се случват, когато срещнете добър човек след нарцистична връзка

Да, понякога трябва да бъдеш нарцисист и егоист. Това е важен урок, който много жени научават по трудния начин, за съжаление.

Трябва да поставиш себе си на първо място. Да си част от твоя отбор. Няма значение дали си студентка или майка на пет деца. Мисли първо за себе си и в кариерата, и в леглото, и в мечтите си. Защото ти си човекът, с когото ще прекараш остатъка от живота си. Независимо дали ти харесва.

Бъди вярна на на себе си и не забравяй редовно да си задаваш въпроси като „Щастлива ли съм с това, което имам?“ и „Удовлетворени ли са всичките ми нужди?“. Съди за хората по начина, по който те се държат с теб и по който те карат да се чувстваш. Научи се да казваш „не“.

Ти си архитект на твоята съдба – и на твоите успехи, и на твоие загубени битки. Не дължиш обяснение и извинение на никого заради това, че се грижиш за себе си.

Не твърдим, че всички трябва да сме като Джей Ло, а че има някои парченца и поведението и характера ѝ, които можем да откраднем за себе си. Просто щипка нарцисизъм. И себелюбов.

ТЕСТ: Направи си домашна пица и виж кой приказен филм трябва да гледаш тази вечер

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти