Дайте на edna жена рокля и тя ще завладее света: фотографът, чиито мечтателни кадри спират дъха

жена рокля
Снимка: stock_colors, iStock

Жена в рокля може да е спираща дъха гледка, но има творци, които извеждат този ефект на следващо ниво.

Сред тях е Кристина Макеева – фотограф от Москва, в чийто снимки модата си устройва магическа среща с културата и природата. В основата на това вълшебство стоят съвпадащите цветове и форми на роклите и забележителностите, независимо дали са направени от човешка ръка, или не.

Макеева взима фотоапарат в ръцете си за първи път на 16-годишна възраст и оттогава той не напуска живота ѝ. Светът забелязва таланта на рускинята благодарение на нейния профил в Instagram, където публикува своите произведения и вече има над половин милион последователи.

Усетът на Кристина Макеева за нюанси и материи превръща кадрите в произведения на изкуството, за каквито фотографът смята и самите дрехи, носени от моделите пред камерата. За облеклата споделя, че ѝ хрумват различно – понякога са част от нейния гардероб, а други пъти ги наема или поръчва изработката им. Най-важна обаче е композицията:

„За мен няма нищо по-красиво от рокля, с която вятъра се е заиграл, когато една жена бяга. Това е магия. За това по време на моите пътувания с моите приятели и помощници се опитваме да подбираме дрехи според пейзажите, за да облечем моделите и творим.“

Разгледайте част от прекрасните ѝ кадри в нашата галерия >>>
 

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти