Дайте на edna жена рокля и тя ще завладее света: фотографът, чиито мечтателни кадри спират дъха (снимки)

жена рокля
Снимка: stock_colors, iStock

Жена в рокля може да е спираща дъха гледка, но има творци, които извеждат този ефект на следващо ниво.

Сред тях е Кристина Макеева – фотограф от Москва, в чийто снимки модата си устройва магическа среща с културата и природата. В основата на това вълшебство стоят съвпадащите цветове и форми на роклите и забележителностите, независимо дали са направени от човешка ръка, или не.

Макеева взима фотоапарат в ръцете си за първи път на 16-годишна възраст и оттогава той не напуска живота ѝ. Светът забелязва таланта на рускинята благодарение на нейния профил в Instagram, където публикува своите произведения и вече има над половин милион последователи.

 

 

 

My own fairytale // Moscow // Я - человек сказок. И создавая эту реальность и это картинку, я представляла себе девушку, выросшую девочку, но все с теми же мечтами и желаниями в голове: сказки, цветочек аленький, единороги, аэростат, воздушные шары, цветы, лошадь-качалка, бабочки, ласточки, мороженое, корабль, лестницы, луна, звезды, птицы, пузыри…все те простые волшебные вещи, которые приводят в восторг не только маленьких девочек, но и уже подросших. Это - не игра в сказки, это - реальность. Моя. Арт-проект (art project) от Wedding by Mercury @weddingbymercuryand Wedding People @weddingpeople в Барвиха Luxury Village. Декорации (decor): @shakirova_studio, @shackirovajulia  Модель (model): @polina_askeri  Dress: @eliesaabworld  Jewelry: Zahair Murad. Этот арт-проект - шесть историй о мечтах девушек, исполненными разными фотографами. Моя история - это волшебство.

A post shared by Kristina Makeeva↟Kotleta↟Timon (@hobopeeba) on

Усетът на Кристина Макеева за нюанси и материи превръща кадрите в произведения на изкуството, за каквито фотографът смята и самите дрехи, носени от моделите пред камерата. За облеклата споделя, че ѝ хрумват различно – понякога са част от нейния гардероб, а други пъти ги наема или поръчва изработката им. Най-важна обаче е композицията:

„За мен няма нищо по-красиво от рокля, с която вятъра се е заиграл, когато една жена бяга. Това е магия. За това по време на моите пътувания с моите приятели и помощници се опитваме да подбираме дрехи според пейзажите, за да облечем моделите и творим.“

Разгледайте част от прекрасните ѝ кадри в нашата галерия >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти