Видовете четки за грим

Видовете четки за грим
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

Гримът е изкуство. И както за великите гениални шедьоври на Да Винчи, Пикасо или Моне е било невъзможно да се нарисуват само с една единствена четка, така и перфектният грим няма как да бъде постигнат само с една четка за красота.

Често се опитваме да постигнем съвършена визия като от корица на луксозно списание, но пропускаме един много важен факт – непосилно е лицето ни да изглежда по този начин, ако си слагаме руж, пудра, фон дьо тен или сенки с едни и същи четки.

В магията на гримирането има едни ключови вълшебства и това са именно различните четки, с които да нанасяме върху лицето компонентите от козметичната палитра.

Ето кои са и най-важните и необходими четки, които със сигурност трябва да имате, ако мечтаете за бляскаво и сексапилно излъчване:

• Ъглова четка (1) – Служи за прецизно нанасяне на тънка очна линия по протежението на окото в края на миглите.

• Кабуки четка (2) – Инспирирана от традиционните японски ритуали за красота. С гъст и плътен мек косъм. Използва се за нанясане и на прахообразни гримове (пудра, руж, сух фон дьо тен) и полиране.

• Модерна кабуки четка (3) – Вдъхновена от традиционна кабуки четка, но пригодена за по-съвременните изисквания на грима. Функционално с нея се подчертават скулите, тенът, смесват се няколко цветови нюанса или се обработва зоната около очите.

• Четка за очен контур (4) – Предназначението на тази четка е да добави внимателно и загадъчно концентриран цвят в гънката на окото.

• Четка за руж (5) – Това е инструментът, от който зависи перфектното смесване и нанасяне на руж по бузите и скулите.

• Четка за червило (6) – С нея прецизно се очертава устния контур, а след това се запълва в по-бледи оттенъци на цвета, за да придаде обем и плътност.

• Четка с ръб (7) – Прилага се върху очите в основата на миглите. Създадена, за да придаде гладка, тънка линия, но също така достатъчно мека, за да слее цвета в основата на миглите.

• Четка за опушен грим (8) – Четката, с която се прави така популярният опушен грим. Сенките се нанасят с нея в непосредствена близост до линията на миглите.

• Четка за коректор (9) – За безупречната кожа и най-трудно обработваеми части от лицето. С тази четка се нанася и разнася коректорът, а след това с нея се прелива и омекотява неговият цвят.

• Бронзираща четка (10) – С нея се разнася бронзиращата пудра в летните дни, с която лицето буквално засиява и заблестява зашеметяващо. С нея могат да се нанасят и бронзиращи перли.

• Четка за разнасяне (11) – За по-лесно омекотяване на цветовете по лицето. С нея ружът, коректорът, фон дьо тенът и пудрата преливат едни в други и кожата добива порцеланов вид.

• Четка за вежди (12) – За улеснено подчертаване, оформяне, удебеляване, запълване и издължаване на веждите.

• Тампон за фон дьо тен (13) – Въпреки че не бихме могли да го причислим точно в категорията “четка”, той също е един от главните отговорници за оптималното нанасяне на козметика по лицето.

Това е пълният набор от четки, които използват всички професионални гримьори по света. С тях те създават перфектните лица, на които се възхищаваме в рекламните клипове и брошури.

Познавайки различните видове четки и тяхното конкретно предназначение, бихме могли да ги използваме правилно и така да се доближим до идеалния грим и да достигнем до желания ефект за визията ни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти