Да се справим с тъмните кръгове под очите

Да се справим с тъмните кръгове под очите
Снимка: netinfo

Тъмните кръгове под очите могат да загрозят всяко едно лице. Трябва да знаем как да ги избегнем или да се преборим с тях, ако вече ги имаме.

Кожата под очите е изключително чувствителна и тънка. При хронично недоспиване, липса на желязо, стрес и умора ефектът е видим именно в този участък от лицето.

В резултат от нарушена обмяна на течности в организма, кръвоносните съдове се пълнят с кръв и се разширяват, което може да причини образуването на торбички под очите. Тютюнопушенето и прекаляването с алкохола също спомагат за поява на тежки тъмни кръгове под очите.

Първата стъпка в решението на проблема с уморения и повяхнал вид на кожата на лицето е пиенето на вода. Това ще ободри целия ви организъм. За да нямате тъмни торбички под очите, избягвайте задимените заведения, прекалено късното лягане, преумората и продължителната работа на компютър.

Специалните кремове за околочния контур също ще ви помогнат. Важно е да почиствате старателно и редовно грима си, както и да не дърпате и дразните излишно клепачите си, когато се гримирате. Използвайте качествена козметика и моливи за очи с мека текстура. Неправилно подбраната козметика е един от честите причинители на тъмни петна по лицето.

Ползвайте коректор за кожата около очите и по този начин прикрийте торбичките и изморения вид, Това обаче е временно решение на проблема. Нужни са ви продукти, които подобряват лимфопотока и циркулацията на кръв. В тази насока успешна работа вършат козметичните продукти, които съдържат екстракти от конски кестен и коприва.

Лед, студен компрес с отвара от билки или класическите резанчета краставица също помагат на изморените очи и повяхналата кожа. Също така може да консумирате повече плодове и зеленчуци, богати на витамин С. Той укрепва стените на кръвоносните съдове.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти