Как да изберем правилната четка за грим

Темпо, темпо боядисвай
Снимка: netinfo

Ако искате лицето ви да придобие по-красив изглед със средствата на грима, трябва да знаете кои от тях ще ви свършат най-свястната работа. Много често забравяме, че точно гримьорските четки са част от този инструментариум, без който трудно ще превърнете визията си във въздействаща картина.

Изкуствени или естествени, това е въпросът
Желателно е четките, с които нанасяте пудра да са от естествен конски косъм, защото те са много по-меки и ви позволяват да разпределяте макияжа равномерно. Винаги преди да нанесете пудра или сенки изтръсквайте четката, за да не прекалите с количеството грим. Моментът, в който металната част на четката се разхлаби и космите започнат да падат ни дава индикация, че четката плаче за смяна.

Размерът има значение
Четката за фон дьо тен трябва да е с голяма повърхност и от синтетични косми. Същото се отнася и за тази, с които поставяме пудра, но с разликата, че при нея косъмът от животински произход ще оформи най-правилния щрих върху кожата ни. За да подчертаете скулите с руж, използвайте средно голяма и мека четка. Сенките за очи се нанасят най-качествено с кръгла четка, а плоската е подходяща за подсилване на очния контур и веждите.

Блести от чистота
В идеалния свят четките е редно да се почистват след всяко ползване. В реалността обаче хигиенизирането им един път седмично е един приличен минимум. Ако кожата ви е по-мазна, то почистването трябва да е по-начесто. За да приведете четките си в изряден и чист вид, ги измийте с шампоан или течен сапун и изплаквайте, докато отцедената вода не се избистри. По време на миене дръжте четката за металната част, за да не попадне вода между нея (частта) и самата дръжка. За финал минете повърхността на четката с дезинфектиращи кърпички.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти