Как да подготвим кожата си за нанасянето на грима

Как да подготвим кожата си за нанасянето на грима
Снимка: Thinkstock

Гримирането за някои дами е придизвикателство, а за други – рутина.

За да постигнете по-добри резултати при гримиране обаче, е добре да знаете как трябва да подготвите кожата си. Може би ви се струва излишно, но за да постигнете максимално положителен ефект при гримиране, лицето ви има нужда от известна подготовка.

Като начало най-важното, което трябва да знаете и задължително да имате предвид, е, че грим се нанася само и единствено на чиста кожа.

Измийте добре лицето си и използвайте някакъв ексфолииращ продукт. Той ще почисти кожата от всички мъртви клетки и излишни натрупвания на мазнини, което пък означава, че фон дьо тенът ще се нанесе и ще изглежда по-добре.

Задължително използвайте овлажняващ крем за кожата и специален околоочен серум. Кожата около очите е много нежна, лесно се набръчква и трудно, почти невъзможно, се поправят щетите, нанесени от времето, слънцето и неправилната грижа.

 

Затова внимавайте много и полагайте малко, но редовни грижи за нея, за да е винаги хубава и да имате незначителни и не много дълбоки бръчки.

При нанасяне на крема може да си направите и сами масаж на лицето. Това ще подобри кръвообращението и ще освежи цвета на кожата.

Преди да нанесете пудра, фон дьо тен или някакъв матиращ крем, е препоръчително да сложите основа за грим. Тя заглажда фините бръчици и предпазва порите от излишно замърсяване и запушване.

Добре е в седмицата веднъж да си правите почистваща маска за лице или веднъж в месеца да ходите на професионално почистване.

Казвали сме го много пъти, ще го направим и сега - не забравяйте да отстраните старателно грима си веднага щом се приберете вкъщи! Така ще помогнете на кожата си да диша по-добре и да се запази млада и красива за по-дълго време.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти