Как да се грижим за кожата около очите

Как да се грижим за кожата около очите
Снимка: Getty/Images

Кожата около очите е изключително нежна и податлива на вредните атмосферни влияния.

Освен това именно този участък от лицето най-бързо издава колко сме уморени и колко свещички е имало на тортата за последния ни рожден ден.

За да се избегне това, е добре да знаете как да полагате правилна грижа за околочния контур и да го предпазите от преждевременна поява на излишни бръчки или задълбочаване на вече съществуващите.

Като начало трябва да поставяте редовно – вечер и сутрин, специален крем в зоната около очите. Той трябва да е съобразена с типа и възрастта на вашата кожа.

Освен това никога не си лягайте вечер гримирани. Задължително го почиствайте старателно. С памучно тампонче, напоено с почистващо мляко, е добре да внимавате и съвсем нежно да почиствате грима от очите.

С настъпването на лятото не пропускайте да си купите подходящ слънцезащитен крем за лице или фон дьо тен с висок защитен фактор. Зоната на кожата около очите е задължително да е намазана щедро със крем против слънце. Кожата там е нежна и бързо изгаря.

Също така трябва да имате хубави слънчеви очила с UV защита. Носете ги всеки път, когато излизате навън и слънцето е силно.

Вечер преди сън не прекалявайте с пиенето на течности, тъй като има голяма вероятност да се събудите с подпухнали очи. Недоспиването също е враг на добрия вид на околоочния контур.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти