Най-добрите масла за лице, които правят кожата мека и гладка

Нека си признаем: думата „масло“ не е с най-приятните конотации. Тя предизвиква образи на хлъзгава, акнеична кожа, мазна коса, стари пържени картофи. Макар че не толкова отдавна маслото беше нещо, от което трябва да се страхувате и което трябва да отстраните от лицето си на всяка цена, сега е точно обратното. Изглежда, че всеки иска да го включи в грижата си за кожата.

Това не е просто поредната маркетингова вълна. Ползите от маслата за лице са много основателни, но с една голяма уговорка: не всички масла са еднакви и е важно да изберете подходящото за вашия тип кожа, за да постигнете най-добри резултати.

Това до голяма степен зависи от конкретния вид масло за лице, въпреки че има няколко основни предимства, които важат за всички. Повечето масла имат омекотяващи свойства, така че са в състояние да поддържат кожната бариера и да задържат влагата. Поради тази причина най-често се смята, че те са подходящи за хора със суха кожа, въпреки че и други типове кожа могат да се възползват от тях.

Те оставят кожата по-мека и гладка, а освен това много растителни масла са естествено богати на антиоксиданти, имат противовъзпалителни свойства, а някои са антимикробни.

Разгледайте галерията, за да разберете кои са най-добрите масла за кожа според експертите на Byrdie:

4-те най-добри масла за кожа

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти