Кое ни състарява

Кое ни състарява
Снимка: Thinkstock

Случвало ли ви се е някой случаен човек да ви нарече "леличка" и да помислят сестра ви за ваша дъщеря, когато разликата в годините между вас да не е никак голяма.

Това са онези неловки ситуации, в които се замисляте дали нещо във визията ви не е както трябва и изглеждате по-възрастни, отколкото всъщност сте.

Ще ви дадем няколко предположения къде може да се намира проблемът.

Като начало може просто да сте недоспали и уморени. Торбичките под очите винаги състаряват лицето.

От друга страна се замислете за грима си. Ако тъмните сенки или черният молив са се размазали, а от спиралата са паднали малки, ронливи парченца под очите, то това създава ефект на тъмни кръгове. Светлите сенки и добре поставената очна линия са във ваша полза, внимавайте само да не прекалите с тъмните цветове около очите.

Другият важен момент е косата. Замислете се дали вече не ви личат посребрени косъмчета или пък не си обръщате достатъчно внимание и косата изглежда мазна, изтощена или суха.

Обемът и буклите могат да са само във ваша полза, когато искате да изградите по-младежка визия, както и по-късите подстрижки. Ако се боядисвате, то не забравяйте да освежавате цвета редовно.

Не си позволявайте да държите небоядисани израсналите корени прекалено дълго време.

Не ходете изгърбени! Това е друг важен фактор. Рамената трябва да са изправени, както и брадичката. Именно по-високо вдигнатата брадичка ще ви предпази от двойната гуша, която задължително прибавя няколко години към възрастта ви. Походката ви трябва да е уверена и енергична, а не да оставяте впечатление, че се влачите по улиците, смазани от проблеми и тежки мисли.

Най-много обаче могат да ви състарят дрехите, които избирате. Прекалено широките кройки, тъмни "убити" цветове, прекаляване с плетивата и подобни могат да изиграят лоша сега. Разбира се, всичко е строго индивидуално и няма точна рецепта какво да носите, за да изглеждате по-млади.

Също така никак не е красиво и възрастни жени да се обличат като тийнейджърки и да си позволяват дрехи и аксесоари, които отиват само на младите момичета.

Намерете баланса или се консултирайте със специалист при нужда, за да изградите най-подходящата за годините и фигурата ви визия.

Приветливите цветове, вталените модели и хубавите обувки на висок ток могат да ви бъдат само от полза.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти