Къдрици и небрежен вид - на мода този сезон

Никой не е виждал Кристен Стюарт с прическа
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лилия Огнянова

Забравете за правата като праз коса с обем в корените, както и за тежките и сложни прически.

Новата мода, наложена съвсем несъзнателно от едни от най-известните в момента дами, е свободно падаща по раменете начупена коса. Ако има и няколко небрежни букли в края, още по-добре.

Този тип прическа изглежда съвсем естествено, сякаш така сте станали сутринта от леглото. Всяка жена обаче знае, че това е невъзможно и се искат допълнителни усилия, за да въведете косата ви в желан вид.

Кейт Мидълтън, Виктория Бекъм и Кристен Стюарт са основните любителки на този тип прическа.

Съпругата на принц Уилям без да иска се превърна в модна диктаторка, а колкото и да се опитват разни дизайнери и гримьори да критикуват начина й на обличане и гримиране, Кейт е абсолютна модна икона, нещо, към което едва ли се е стремяла.

Мидълтън твърдо следва собствения си стил, не ползва стилист, което е похвално, и настоя на сватбата си косата й да бъде пусната по раменете в къдрици, а не да е вдигната нагоре, както се оказа, че повелява кралският етикет за такива събития.

Що се отнася до госпожа Бекъм, тя е дизайнер и като такъв определено иска да наложи своето виждане за модата и красотата на останалите. Дълги години тя бе почитателка на късата, разрошена прическа, но в един момент започна да използва удължители за коса, а сега може да се похвали с дълга коса, свободно падаща по раменете и леко накъдрена в краищата.

Кристен Стюарт е другата почитателка на възможно най-небрежния стил на обличане. Тя неведнъж е споделяла, че цялата суета по официалните събития, на които присъства, й е крайно неприятна и предпочита кецовете и широките тениски.

Голяма част от почитателките й са на същото мнение, а що се отнася до косата - достатъчно е да е сресана и най-много намачкана с пяна.

Сестрите Олсен и Кейт Мос от години упорито налагат небрежния стил на носене на косата, но ако искате да имате букли като на Кейт, е трябва да се постараете.

Напълно щадящ начин за направата им няма. Машите за коса нанасят най-сериозни щети върху косъма, издухването със сешоар и четка е по-добър вариант, ако успеете да се справите сами със задачата. Ролките може и да са ретро, но с тях ще постигнете чудесни резултати. Има различни по големина ролки, като едни от най-удобните са така наречените "лепкащи".

Подберете това, което ще ви е най-удобно и лесно за изпълнение. Не забравяйте обаче, че косата има нужда от редовно подстригване и подхранване, съобразено с нейните нужди. В основата на всяка добра прическа е здравата и лъскава коса, а не количеството стилизатор.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти